lauantai 27. joulukuuta 2014

Vuoden loppupuolella tehtyä

Ennen joulua joutuu käsitöitä piilottelemaan joulupukin käyntiin asti, ja joissakin tapauksissa senkin jälkeen, sillä näistä puuttuu vielä yksi "tuote", jonka toinen hiha on neulomatta. Kipeän selän vuoksi neulominen jäi ennen joulua, nyt aion taas yrittää (eri tuolissa), josko se onnistuisi.

Nämä ranteenlämmittimet eivät olleet joululahjat, vaan "tilaustyö" työkaverille. Neuleena valepalmikko ja lankana Nalle.
 

Varsinkin FB:n jämälankaryhmässä alkoi näkyä mielenkiintoista patalappumallia ja sainpa ohjeistusta sen tekoon Virkkalan Liisaltakin. Ohjekin löytyy Lankavan sivulta. Koska minun on vaikea hahmottaa mielessäni muotoja, jouduin virkkaamaan yhden malliksi, jotta uskoin että tekotapa todella on niin yksinkertainen! Kokeilin tehdessä myös Pinterestistä löydettyä yksinkertaista kuviovirkkausta. Kuvat saa klikkaamalla suuremmiksi.

Joululahjasukiksi tein neljä paria kohoneulesukkia 7 Veljeksestä. Olen jo unohtanut mistä malli on peräisin, todennäköisesti jostain blogista tai FB-ryhmästä, se on joka tapauksessa yksinkertainen oikein-nurin kuvio,

Muistaakseni syksyn 2014 Novita-lehdessä oli tämä tunikamalli, jonka tein Niinalle 7 Veljeksestä. On mukava, kun saa sopivan kokoista neuletta, kun omat neuleet tahtoo olla sitä ja tätä.
 

Lukeminenkin on ollut vähäistä tämän selkäkivun aikana, olen yrittänyt pysyä vapaa-aikana enimmäkseen liikkeellä. Liekö se ollut huono ajatus, joulunaikainen lepo ei kipua ainakaan ole pahentanut. Joulupäivänä luin kuitenkin loppuun Alice Munron novellikokoelman Karkulainen. Munron novellit kertovat tavallisista ihmisistä ja erilaisista kohtaloista mielenkiintoisella tavalla. Tapaninpäivänä sain myös luettua viimeisimmän käännetyn Pendergast-tarinan eli Douglas Prestonin ja Lincoln Childin Kuolleiden kirjan. Jännitystä riitti taas niin, että välillä piti laskea kirja käsistä jotta muistaisi hengittää! Jatkoa on varmasti tulossa, sitä vain saa taas odottaa ainakin vuoden.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti