maanantai 29. joulukuuta 2014

Kynttelikön muodonmuutos

Hankin aikoinaan huutokaupasta pronssisen viisihaaraisen kynttelikön, se oli juuri sellainen kuin pitikin, mutta aikojen saatossa siitä on katkennut neljä haaraa ja vain yksi on enää jäljellä ja edelleen kaunis.

Siispä olen katsellut uutta ja tämän joulun alla sitten ostin sellaisen. En ihan ajatellut valkoista, mutta kun kaikki haluavat nykyään valkoista ja paremman mallista vaihtoehtoa ei ollut, sellaisen sitten ostin.

Tuotuani jalan kotiin tajusin, että tässä huushollissa se taisi olla tasan ainoa vitivalkoinen esine, ehkä keittiökoneita lukuun ottamatta. Jotain piti siis keksiä jotta jalka pääsisi käyttöön ja kynttelikön maalaus lienee ainoa ratkaisu. Kokeilin kolmea eri liikettä ja Autotarvikeliikkeestä sitten löytyi seinällinen erivärisiä automaalispraypulloja, josta valitsin lämpimän metallisävyn.

Kotona testasin yhdellä suihkeella jalan pohjaan, väri oli hieno mutta haju voimakas, joten joutuisin rakentamaan ulkovarastoon jonkinlaisen suojatun maalauspisteen. Jalan kiiltäväksi maalattu pintakin vähän arvelutti, ehkä maali ei tartukaan. Niinpä kysyin asiaa Teemulta, jolla on kokemusta maalaustyöstäkin. Sen kummemmin selittämättä hän tarjoutui ottamaan jalan ja maalin mukaansa ja tekemään työn omassa hallissaan - vähän toista kuin meikäläisen varasto! No minähän olin ikionnellinen, ja vielä onnellisempi kun näin upean lopputuloksen, tästä ei kynttilänjalka paljon kauniimmaksi muutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti