lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kaunis sisustuskirja

Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin
Tilat: Hanni Koroma
Tekstit: Sami Sykkö
Kuvat: Jaanis Kerkis

Lainasin tämän kirjan, koska ennakkotiedoissa mainittiin mm. että siinä varoitetaan maalaamasta seiniä maalarinvalkoisella. Halusin tietää miksi, koska nykyään näkee sisustuksia, jossa huonekaluja ei erota seinistä, koska kaikki on maalattu samalla valkoisella. No, valkoistakin on monen sävyistä, mutta harmaaseen taittuvaa maalarinvalkoista kirjan tekijät pitävät kylmänä ja jyrkkänä taustana asumiselle.

Toki nämäkin Hanni Koroman sisustukset ovat osin hyvinkin yksivärisiä, mutta siitä huolimatta (tai juuri siksi) kovin harmonisia ja rauhoittavia. Vain yksi, edustuskäyttöönkin tarkoitettu koti melkein kylmäsi, niin minimiin sieltä oli karsittu kaikki elämisen jäljet.

Myönteisenä pidin myös sitä, että suunnittelussa oli aina otettu huomioon myös taloudellisuus ja se, että aina ei ole varaa sijoittaa sisustukseen kovin suuria summia. Silti edullisestikin on mahdollista luoda kaunis koti. 

Useassa sisustuksessa oli käytetty kekseliäästi peilejä tuomaan tilan tuntua. Erityisesti tämä makuuhuone oli minusta valtavan kaunis, kun tila jatkuu peilin kautta kauas luontoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti