keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Uusin lempipaita

Ensin olivat kappaleet, jotka onnistuin yhdistämään ihan oikein, vaikka raglankavennus ensin hämmensikin. Ihmettelen, miksi en ole käyttänyt sitä enempää? Varsinkin tällaisessa raidallisessa mallissa se toimii oikein hyvin. No, en ole kyllä tainnut ennen raidallistakaan neuloa.
Ohje mukavaan raitapaitaan löytyi Kauneimmat käsityöt -lehden numerosta 2/2014, ihastuin siihen oitis. Minulla sattui olemaan aiemmin hankittuna 200 g Hjerte Kunstgarn -lankaa nro 17, se on kuvassa mustan kaverina vasemmalla puolella. Toinen värilanka (05) sekä musta, ihanan pehmeä Hjerte Alpaca piti hankkia lisää. Tämä on ensinmäinen käyttökokemukseni alpakkalangasta, ja hyvältä tuntuu.
Lankoja kului naurettavan vähän, ja siksipä pusero tuntuukin aivan olemattoman kevyeltä. Mustan langan menekki oli n. 200 g ja kumpaakin värillistä lankaa kului n. 80 g. Valmiin puseron tarkka paino on huikeat 337 g. Eipä siinä lankavaranto paljoa huvennut...
Värit näyttävät sitten joka kuvassa taas erilaiselle, valaistusoloista johtuen. Yllä oleva on otettu a-u-r-i-n-g-o-s-s-a  t-e-r-a-s-s-i-l-l-a  (aah mitä ihania sanoja!), samoin seuraava.
Vältän tavallisesti visusti kuvaamasta neuleita itseni päällä, kun se on niin älytöntä ja raivostuttavaa hommaa eikä näytä hyvältä. Tässä kuitenkin poikkeus, tämä neule vain kertakaikkiaan oli niin mukava vetää päälle. (Kuvaustekniikka ja -olosuhteet taattua kotilaatua.)
Mukavaa kun työ onnistuu ja lopputulos on yhtä mieluisa kuin mielikuva valmiista tekemisen aikana.

Ja onhan näitä tullut tehtyä. Aloin jossain vaiheessa talvea pinota käyttämäni neuleita makuuhuoneen tuolille, ja siihen niitä on sitten kertynyt, vaikka suurin osa on vielä muualla. Muut on omatekemiä, kolmas alhaalta Aulin tekemä ihana Kaffe Fasset -tunika.

6 kommenttia:

 1. Ihana pusero! Värit ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin rakastan noita värejä. Olin ostanut ekat kerät Kunstgarnia upean värin vuoksi vaikka en silloin vielä tiennyt mitä niistä tekisin. Haluaisin kokeilla noita värejä vielä luonnonvalkoisen kanssa, toisiko se värit esille yhtä kauniisti kuin musta.

   Poista
  2. Upeat värit. Tuo ragla on minusta vaikea, vaikka olen yhteen lapsen puseroon sen tehnytkin. Sinä olet onnistunut noissa raidoissa täydellisesti.

   Poista
  3. Kiitos! Minusta juuri raidat auttoivat raglanin "tajuamisessa", mutta tämän kokemuksen jälkeen aion kyllä käyttää sitä muissakin puseroissa, se on jotenkin niin mukava päällä.

   Poista
 2. Kiva tästä tuli, ei ollenkaan liian musta niin kuin jossain vaiheessa pelkäsit :)

  VastaaPoista