tiistai 2. heinäkuuta 2013

Neulominen ja vallankumous

Charles Dickens: Kaksi kaupunkia

Ilmestymisensä jälkeen 1859 tätä kirjaa on myyty eniten maailmassa, noin 200 miljoonaa kappaletta, joten olihan se lopulta myös minun luettava. Kirjastosta lainaamani kappale oli painettu vuonna 1957, joten ei tämä ilmeisesti nykyään enää niin suosittu ole. Saisi kyllä olla, sillä kirja oli mitä parhainta luettavaa, yllättävine käänteineen todella jännitävä tarina alusta loppuun saakka. Kertomus alkaa 1770-luvulta ja huipentuu Ranskan vallankumouksen aikoihin 1798 jälkeen.

Minua ennakolta kiinnostava henkilöhahmo oli rouva Defarge, joka tässä kirjassa neuloi itsensä kirjallisuuden historiaan. Kukapa olisi arvannut, että neulomista voi käyttää koston, jopa vallankumouksen apuvälineenä! Se, että rouvat istuivat neuleineen seuraamassa kymmeniä mestauksia päivässä oli jo ennestään historiasta tuttu asia, mutta silti aika karmiva tieto. Neulomista kun ei mielestäni voi liittää mihinkään muuhun kuin rauhaan. Mutta kapinallinen rouva Defarge teki muistiinpanoja neuleisiinsa ja ylimystön jäsenet joutuivat vastaamaan kansalle.


Ruth Cross: Sisusta neuleilla - Moderneja sisustusneuleita luovalla asenteella

Tutustuin tänään myös tähän kirjastosta lainaamaani neulekirjaan, jossa on ohjeita kotiin tehtäviin neuleisiin; peitteisiin, tyynyihin, verhoihin, verhoiluun jne. Otin talteen pari kohokuvioista tyynynpäällisen mallia, voisi tehdä pariin sohvatyynyyn sellaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti