sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Kun Isoveli todella valvoo

John Twelve Hawks'in Neljäs piiri -trilogian ensimmäinen ja toinen osa Matkaaja ja Pimeä joki kertovat tulevaisuuden maailmasta (vai tapahtuuko tätä jo nyt?), jossa ihmisistä tiedetään kaikki mahdollinen - ja ihmiset eivät tiedä todellisuudesta mitään. Kaikki tehdään "ihmisten suojelemiseksi", terrorismin pelko saa ihmiset hyväksymään valvonnan. Kuulostaako tutulta?

On olemassa kuitenkin muutamia matkaajia, jotka vielä voivat taistella tätä järjestelmää vastaan. Heitä auttavat harlekiinit, taistelijat, joiden ainoana tehtävänä on matkaajien suojeleminen. Kumpiakin on enää vähän, ja taistelu kiihtyy.

Science fiction ei varsinaisesti kuulu suosikkikirjallisuuteeni, mutta näistä pidin. Ja päästäänhään näissäkin sivuamaan historiaa; temppeliritarit, luostarit ja Liiton arkki nivoutuvat tarinaan.

Kirjailija haluaa pysyä tuntemattomana, edes kustantaja ei pääse puhumaan henkilökohtaisesti hänen kanssaan. Tämä tietysti aiheuttaa uteliaisuutta, ja varsinkin toista osaa lukiessa teksti tuntui monta kertaa tutulta, kuin olisi lukenut ennenkin aivan saman tyylistä tekstiä. Pääasia on kuitenkin, että hän kirjoittaa todella hyvin, ja kolmannen osan ilmestymistä odotellaan kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti