perjantai 12. kesäkuuta 2009

Hieno Tolkien

Kyllä on todella kiirettä pitänyt kaiken muun kuin lukemisen kanssa, kun kokonaista kuusi päivää sain kulumaan tähän viimeisimpään. Sinä aikana posti tosin kantoi kotiin nelisen kappaletta lehtiä (Avotakka, Glorian koti, Kotiliesi ja (Nooran) Kotivinkki), jotka tietenkin piti lukea jotakuinkin kannesta kanteen. Ja onhan niitä kotihommiakin joskus tehtävä, hohhoijaa... Ja kesä muuttaa toki elämän kulkua, pihalta löytyy aina jotain väsättävää, kunhan vain sää sallii. Tarkoitus olisi ottaa kesäkukista yms. kuvia, kunhan eilisen kaatosateen vauriot ensin vähän korjaantuvat.

Kummipojan lakkiaisissa sattui (todella kiinnostavasta!) kirjahyllystä käsiin tämä J.R.R. Tolkienin käsikirjoituksista koottu Húrinin lasten tarinat, joka jostain syystä on aiemmin jäänyt lukematta. Kirjan on ansiokkaasti isänsä taidolla toimittanut Christopher Tolkien, ja upea kuvitus on Tolkien-taituri Alan Leen.

Kirja palautti taas elävästi mieleen Keski-Maan, vähän kuin olisi kotiin palannut, vaikkakin tällä(kin) kertaa melko sotaisissa ja synkissä merkeissä. Hieno kirja!

Otin samalla kirjastosta mukaan myös Silmarillionin, joka sisältää osittain samoja tarinoita kuin tämäkin. Tosin taidan siirtää sen lukemisen myöhemmäksi, Niina nimittäin kertoi että minulla on omakin kappale kirjasta, se on vain hänellä lainassa. On päässyt livahtamaan jopa LibraryThingiin tallennukselta! Hobitinkin voisi lukea jossain välissä toistamiseen - ja tietysti vielä joskus taas TSH:n - ehkä neljännen kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti