maanantai 23. helmikuuta 2015

Varjopoika

Carl-Johan VallgrenVarjopoika

Tämä on Vallgrenin ensimmäinen Danny Katz -trilleri, ja jännitystä siinä riittääkin. Juoni kääntyy moneen kertaan päälaelleen kun etsitään syyllistä ihmisten katoamisiin ja kuolemiin, tarina on erittäin taitavasti kirjoitettu.

Katsoin eilen viimeisen Kurt Wallanderista kertovan televisioelokuvan. Viimeisen hänestä kertovan Mankellin kirjan olin jo aikaisemmin lukenut, joten tiesin mitä odottaa. Olin siirtänyt elokuvan katsomista kauan, mutta viimein se oli katsottava. Jo kirjaa lukiessa ja eilen elokuvaa katsoessa ja kyyneleitä pyyhkiessä ihmettelin itsekin, kuinka läheiseksi joku fiktiivinen henkilö voikaan tulla. Tiedän erään, joka ei ole koskaan lukenut Agatha Christien Viimeistä juttua, koska se on Poirot'n viimeinen juttu. Itse olen sekä lukenut että katsonut tuon tarinan, kyynelehtien silloinkin.

Tämä taustana sille, että en osaa kuvitella itseäni kyynelehtimässä Danny Katzin vuoksi, ei ainakaan tämän ensimmäisen tutustumisen perusteella. Hahmo jää hyvin ohueksi, hänessä ei ole mitään mieleen jäävää ominaisuutta johon voisi kiintyä. Saatan lukea hänestä uudelleenkin, mutta ehkä kuitenkin mieluummin jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti