sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Terassiremontti

Vuonna 1995 rakennettu terassi on palvellut kiitettävästi, kesäisin vietän siellä enemmän aikaa kuin sisällä. Kuitenkin heti alun perin liian ohut lattiamateriaali on antanut periksi eikä terassille ollut enää asiaa ilman kenkiä, sen verran tikkuiseksi laudat olivat tulleet, puhumattakaan koko ajan ylös nousevista niiteistä ja suorastaan murtuneista laudoista. Osittain irtonaiset niskat lautojen alla aiheuttivat lisäksi sen, että kun lattialle astui, muutaman metrin päässä olevat kalusteet huojuivat. 
Kaitesiinkin on aika jättänyt jälkensä, maali on varissut niin puukaiteesta kuin kivijalastakin. Hieman väärässä järjestyksessä kaiteet tulevat maalatuksi seuraavaksi.
Tähän väliin unohtui ottaa kuva siitä, miltä lattia näytti noston jälkeen, kun vuosien aikana lautojen raoista menneet roskat paljastuivat. Kiinteät kaiteet takaavaat sen, että kaikki mikä sinne tippuu, myös siellä säilyy.
Tästä voi vähän saada käsitysta, mutta siistihän tämä jo on. 
 Sitten päästään uuden tekoon, Niina ja Teemu hiovat strategiaa.
 Alku on siinä.
Samaan aikaan toisaalla.... 
Jonnekinhan se terassi piti työtä varten tyhjentää, ja piha oli toivottoman näköinen. Edessä olevassa jätesäkissä ovat vanhojen lautojen alta kerätyt roskat.


Vanhat rallit maassa vielä pilkkomatta
Teemu rakensi sirkkelille työtilan polttopuulaatikon päälle laitetun rallin päälle. 
Grilli onneksi löytyi kaiken keskeltä lounaan valmistusta varten. 
Etualalla olevasta vanhan rallin pohjasta voi saada käsitystä roskan määrästä. Tämä ongelmahan ei varsinaisesti poistu, mutta sileä lattia on toivottavasti helpompi pitää puhtaana vaikka imurillakin, jolloin alle ei pääse kertymään niin paljon roskia.
 Ja siinä kaunista uutta lattiaa! 
 Sade alkoi heti kun saimme talkookaffit juotua valmiilla terassilla.
Toinen pöytäryhmä siirtyi kokeeksi olohuoneen ikkunan alta keinun tilalle, mutta palannee takaisin omalle paikalleen samoin kuin keinukin. 
Tämä remontti on ollut pitkäaikainen unelma, rakkaat kiitokset sen mahdollistaneille Niinalle ja Teemulle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti