lauantai 8. helmikuuta 2014

Heja Norge!

Tämä ei mitenkään ole kannanotto kuulemma meneillään oleviin talviolympialaisiin, kunhan sattui tähän ajankohtaan.

Tämä tyynynpäällinen, joka on ensimmäinen suurempi työ kuviovirkkauksella, ei aivan vielä vakuuttanut tästä lajista. Tein kuvion Tyynykirjan ohjeen mukaan niin, että jokainen kiinteä silmukka tehtiin kokonaan samalla värillä, myös värinvaihtokohdassa. Tämä on kirjan mukaan perinteinen norjalainen tapa. Toinen ohjeistus, jolla tein käynnykkäkotelon, neuvoo värinvaihtokohdassa lopettamaan päättyvän värin viimeisen kiinteän silmukan jo uudella värillä. Näin tuo ainakin minua häiritsevä 'varjokuva' kuviosta jää pois. On vähän kuin katsoisi 3D-kuvaa ilman 3D-laseja.

Toinen kuviovirkkauksen ominaispiirre on työn kallistuminen oikealle. Samalle kohdalle tehty silmukka seuraavalla kerroksella ei tulekaan samalle kohdalle kuten neuleessa, vaan oikeastaan puoli silmukkaa oikealle. Senpä takia koko kuvio kallistuu oikealle. Tässä tyynyliina kasteltuna ennen oikaisua.
Ohjeessa virkattiin tyynyyn vai etupuoli, minä tein työn ympyränä ja saman kuvion kummallekin puolelle. Tämän kuvion nykiminen edes vähän suorempaan oli kyllä melkoinen homma, ja ihan suoraan en sitä saanut millään.

Tarkoitus oli tehdä samalla tekniikalla vielä toisenlainen tyyny kirjaston toiselle nojatuolille, mutta en ole vielä aivan varma, aloitanko sitä. Ainakin aion tehdä kuvan niin, että tuota varjokuvaa ei synny, vaikka sillä tekniikalla työ on vielä hitaampi tehdä kuin muuten.

En tiedä minkäväriseltä tuo kuvio näissä kuvissa näyttää, mutta tumma lanka on vihreää. Menin lankaan (!) nettikaupasta tilatessani, tarkoitus oli tilata tummanruskeaa, mutta ilmeisesti olen ruskeavihersokea. Pähkäilin palautuksen kanssa, mutta kun liika vihreys tuntui jotenkin uppoavan tuohon taustan beigeen, päätin käyttää langan. Ajattelin että tuossa tuolikankaassakin on vihreää. Tosin nyt näyttää että ne ovat aivan eri värimaailmaa, punertava tumma ruskea olisi ollut parempi valinta. Mutta näillä mennään nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti