keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Tyynyn piilo ja ihana kirja

Joulu ja vuodenvaihde katkaisee usein myös käsityövuoden. Vaikka äidiltä peritty ehdoton käsityökielto joulunpyhinä onkin lipsunut sen verran, että annan itselleni luvan tehdä käsityötä taas Tapaninpäivänä jos siltä tuntuu, on jouluna kuitenkin luonnostaan muutakin ajanvietettä niin. että käsitöissä voi pitää taukoa.
Tällä kertaa tauko oli osittain myös pakollinen, sillä lavan kivun ja lopulta oikean käden jännetuppitulehduksen vuoksi jouduin osittaiseen pakkolepoon, joka jatkuu edelleen.

Tämä tyynynpäällinen taisi kuitenkin valmistua jo viime vuoden puolella. Aikaisemmin ompelemani putkityyny joogaan on sen verran iso, että sen piilottaminen on vähän vaikeaa, eikä päällinen nyt niin kaunista kangasta ole, että olisin halunnut sitä sohvalla katsella. Niinpä ajattelin että parasta piilottaa se näkyvästi ja ottaa sohvakäyttöön. Silmääni miellyttää kovasti tuo luonnonvalkoinen palmikkoneule, kuten näissä tyynyissä

Olin lainannut kirjastosta ihanan Tyynykirjan ja tein tämän tyynyn sen ohjeella. Lanka tässä on 7 veljestä, kirjassa oli käytetty Schackenmayr-alpakkalankaa. Koko sattui olemaan tälle tyynylle sellaisenaan juuri sopiva. Sen verran muutin mallia, että tein tuohon umpinaiseen päähän kavennukset omasta päästä, mallissa kumpikin pää oli vain kurottu yhteen. Nyörin tein myös nopeasti punomalla enkä neulomalla kuten ohjeessa. Koska halusin neuleesta pehmeän, käytin 7 veljekselle normaalia isompia nro 5 puikkoja. Tummansininen tyyny näkyi sieltä läpi, joten kietaisin tyynyn ensin valkoiseen kankaaseen. Pitää vielä etsiä joku isompi kankaanpala, tässä jäivät päät vielä peittymättä ja se näkyy läpi.

Tontut olivat ikkunan takaa tainneet huomata, että kirja kiinnosti, sillä sain sen ihan omaksi joululahjana. Seuraavaksi on vuorossa tekstiltä näyttävä tyynynpäällinen. Sellaisia ohjeita oli kirjassa useampia, osa neulottuna, osa virkattuna. Valitettavasti kirjonta ei kuulu taitoihini, niitäkin malleja olisi ollut tosi kauniita. Toteuttamiskelpoisia malleja oli joka tapauksessa niin paljon, että tyynyjen sijoittaminen saattaa tulla mukavaksi ongelmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti