tiistai 28. tammikuuta 2014

Lukijan blokki päättyi

Aivan samoin kuin kirjailijalla voi olla kirjoitusblokki, voi lukijalle tulla lukemisblokki. Itselläni on ollut sellainen jo huolestuttavan kauan, vaikka odottamassa on ollut mielenkiintoinen pino luettavaa. Käsityöt ja TV-sarjat ovat vieneet voiton jo pidemmän aikaa. 

TV:n Kirjaohjelma pohjoismaisista dekkaristeista innoitti kuitenkin taas tarttumaan kirjaan, ja se oli tämä Jussi Adler-Olsenin Vanki.

Vaikka kiinnostuinkin tästä ohjelman perusteella, minulle jäi kuitenkin joku kumma tunne, että ei tämä nyt niin kovin hyvä voi olla. Ilmeisesti Suomessa Adler-Olsen ei ole mitenkään erityisen suosittu, vaikka Saksassa hän on tehnyt maan myyntiennätyksen.

Kesti siis jonkin aikaa ennen kuin ennakkoluuloni karisi ja saatoin nauttia todellakin aivan hyvästä dekkarista. Henkilöt ovat mielenkiintoisia, varsinkin toinen päähenkilöistä, Assad. Itse päähenkilö Carl Mørck ei vielä tämän ensimmäisen osan jälkeen tunnu kovin tutulta, mutta odotan tutustuvani häneen kovinkin hyvin, mikäli Adler-Olsenin arvio pitää paikkansa: hän arveli että Osasto Q:n aiheilta syntyy kymmenosainen sarja. Valmiina niitä taitaa olla nyt neljä, suomennettuja kaksi.

Kirjassa oli myös kunnon loppuhuipennus, jännitys kiri melkoisiin mittoihin ennen kuin ratkaisu syntyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti