torstai 1. elokuuta 2013

Tavallista maanisempi vaihe

Kyllähän tämä käsityöhulluus aina on jonkinasteisessa maaninessa vaiheessa, mutta näin loppukesästä kun uudet langat ja mallit ilmestyvät, on innostus vielä tavallista suurempaa. Stä on kyllä kestänyt muutenkin jo jonkin aikaa, ja se ilmenee tavallista useampana keskeneräisenä työnä. Tänä kesänä olen aloittanut ainakin: 

- Palmikkotyynynpäällisiä 7 Veljeksestä neulomalla (vohvelivirkkausversio muuttuu joksikin muuksi tai palautuu langoiksi). Näitä pitäisi tulla 2 kpl 40 x 60 cm tyynyihin. Valmiina on ekasta n. 70 %.

- Olohuoneen kappaa aloitin jo keväällä, aion tehdä sen neljästä osasta joista yksittäisiä voi sitten tarvittaessa käyttää myös muissa ikkunoissa. Alun perin ehkä ikuisuusprojektiksi ajateltu työ saattaa muutaman kesän kestää. Ensimmäinen verho on pikapuoliin valmis - olisiko sitten neljän kesän homma?

- Neljä tiskirättiä on valmiina ja bambulankaa olisi vielä pariin kolmeen jäljellä.

Ja sitten nämä uudet hankinnat! Viisi kerää Novita Usva (862) moniväristä, siitä ajattelin tehdä uudessa Novita-lehdessä olleen poikittain neulotun liivin. Kuvassa lanka näyttää kovin punasävyiseltä, mutta pienessä kuvassa näkyy Novitan ohjeesta klipsaistu pala, jossa värejä näkyy enemmän - ainakin toivon että lopputulos olisi sen mukainen.

Kirjava luumu-roosa Huurre (852) oli vain niin houkuttelevan näköistä, että otin tuon neljä kerää vaikka en vielä tiennyt mitä siitä tekisin. Ehkä toteutan siitä yksivärisen 7 Veljeksen kanssa jotain tällaista

Välineeni ovat tähän saakka olleet pääsääntöisesti niitä perusharmaita tai metallisia puikkoja ja koukkuja, mutta nyt olen siirtynyt varustelussa askeleen modernimpaan suuntaan. Virkkaan nykyään enemmän kuin ennen, mutta sormeni kipeytyvät siinä hommassa helposti ja hyvä koukun löytäminen on ollut hankalaa. Näitä ergonomisia olen haikaillut ja nyt kun Tuksu-serkkukin sellaisen oli hankkinut, rohkaistuin minäkin. ;-) 

Selailin netin tarjontaa ja päädyin tilaaman koukut Käsityökauppa Lankalaatikosta, jonka palvelu olikin erinomaisen hyvää ja nopeaa. Otin yhden Soft Touch Steel -koukun kokoa 1,5 kapan virkaamiseen sekä Soft Touch -koukkuja numerot 2, 3 ja 4. Näitähän on sitten saatavana 0,25 numeron välein, että muutama vielä puuttuu! Kolmosella tai nelosella aion ensimmäiseksi kokeilla uuden mallista tiskirättiä.

2 kommenttia:

 1. Ihana postaus!
  Hulluutta on ilmassa... mulla se ilmenee hillittömänä virkkaamisena, tulossa tieskuinkamones torkkupeitto...
  Mutta sen jälkeen alan virkata sivuverhoja tupaan.
  Lankana varmasti turvasllisen tuttu kalalanka ja koukku 1,5 CLOVERIN koukku ilman muuta :)
  nivelet säästyy!
  Minkämoista kappaa virkkaat?
  Äidiltäsi sain kauan, kauan sitten yhden mallin,
  en sitten koskaan sitä toteuttanut, kun ei ollut sopivaa ikkunaa...
  Nyt olisi mutta voitko kuvitella, jossain muutossa se malli on kadonnut!
  se oli sellainen, jossa kappa oli leveämpi sivuilta, kapeni keski-ikkunaa kohti...
  Äitini oli saanut saman mallin, vaan ei se minun näppeihin jäämistöstä osunut.
  Tulipa mieleen...
  Mukavia virkkuu/neulomis-iltoja sinne
  tuksu-serkku

  VastaaPoista
 2. Kappaan löysin kuvan netistä, http://yarn-spirit.com/?p=338, suurensin sitä sen verran että sain kuvion selville. Tuo on niin yksinkertainen ettei tarvi isoa mallikuvaa seurata, kun yksi mallikerta on niin lyhyt. Harvakin tuo malli on, joten ei ihan älyttömän hidas tehdä. Minäkin haaveilen virkatuista sivuverhoista, äidillä oli tosi kauniit, pitäisi pyytää Sirkkaa kopioimaan niistä malli, oli aika monimutkainen kuvio kyllä.
  Äidin virkkausohjeita kaipaan minäkin, ne taitaa olla siellä piirongin laatikossa vieläkin, en tajunnut silloin ottaa kun siellä mentiin tavaroita läpi.
  Laitoin sinulle pari viestiä myös gmailiin, oletkohan saanut? Ensimmäinen vastaus sähköpostiisi ja toisessa pari kuvaa teidän häistä. Laitoin ne omasta gmailin postista jota olen käyttänyt vasta vähän, enkä ole varma toimiiko se mun omasta sähköpostiohjelmasta, siksi tarkistan.

  VastaaPoista