torstai 8. elokuuta 2013

Kaunista ja pehmeää


Synttärituolini ovat mukavat, mutta sen verran syvät, että kaipaavat joskus selän taakse lisätukea.  Kaksi 40 x 60 cm  perustyynyä  tarvitsivat päälliset ympärilleen.  Väri mietitytti, aloitin ensin virkkaamaan tätä keltaruskeaa päällistä, mutta onneksi lanka ei riittänyt paksuun kuvioon, sillä väri ei olisi sopinut tähän yhtään. Päädyin sitten neutraaliin luonnonvalkoiseen 7 Veljekseen. Puikot 5 olivat tähän työhön sopivat.


Tämän tyynyn malli on melkein suoraan Dropsin ohjeista, vain reunuksen tein helmineuleella joustinneuleen sijaan. Kaunis malli, mutta en oppinut sitä kokonaan vaan jouduin seuraamaan ohjetta loppuun asti. Leveyttä tuli reilusti, 116 silmukan sijaan varmaan 90 olisi riittänyt hyvin.


Myös toiseen tyynyyn tuli idea Dropsin sivulta, vaikka kavensinkin alkuperäisen kuvion palmikkoa tässä 8 silmukasta neljään. Toinen palmikko "omasta päästä" ja reunat jälleen helmineuletta. Tämä päällinen oli paljon nopeampi tehdä vaikka olikin kokonaan palmikkoa, koska ohjetta ei tarvinnut lukea vaan työn kulun näki työstä itsestään. 

Ompelin saumat oikealta puolelta, en halunnut nappeja tms. kiinnityssysteemiä. Jätin kuitenkin ompelulangat tyynyt sisälle niin, että tarvittaessa on suhteellisen helppo avata tyynyn pää pesua varten.

Vielä ratkaisematon ongelma minulle on kunnollisten kuvien saaminen näistä käsitöistä. Luonnonvalkoinen nyt vielä on värinä melko yksiselitteinen, mutta usein sisällä otetuista kuvista tulee aivan erivärisiä kuin kohde oikeasti on. Olin ajatellut ottaa näistä tyynyistä kuvia ulkona, mutta kaatosateen vuoksi kuvaus jäi sisätiloihin, tarpeen olivat niin valot kuin salamakin. 

3 kommenttia:

 1. Tuo kuvaaminen on sellaista salatiedettä, että!
  Itselläni onneksi on tuo kuvaaja "luontaisetuna"...
  Värien toistaminen kuvassa on oikeasti vaikeaa.
  Toivottelen mukavaa viikonloppua sinne!
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tykkään itsekin kovasti, tosi 'mielhuiset' :-)

  VastaaPoista