perjantai 29. maaliskuuta 2013

Tuliaisia

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Olen aina rakastanut pieniä huonekaluja ja nukkekoteja, vaikka itsellä sellaista ei ole koskaan ollut. Tyttöjen Lundby tosin on tallessa, mutta en ole siihen harrastukseen kuitenkaan ryhtynyt, aika tuntuu kuluvan ilmankin...

Roomalaisella katukauppiaalla Piazza del Popolon kupeessa sattui kuitenkin olemaan myynnissä kirjojen ohella muutama erittäin pölyisessä laatikossa oleva huonekalu. Parilla eurolla sain ne mukaan, ja vieläkin ihmettelen, miksi jätin sen yhden lipaston? Lamput löytyivät Lundbystä, joka näytti aivan oikein siltä kuin muutossa olisi jätetty kaikki käyttökelvoton jälkeen, näistä lampuistakin on molemmista kupu irti. 


Peltirasiassa taas toin työpaikalle perinteiset keksituliaiset, nämä olivat "Amaretti". Nimestä olisi voinut päätellä, että kyseessä olivat karvasmantelikeksit, joten itselle ne eivät maistuneet. Rakenne oli hyvin kevyt, taisi olla melkein marenkia, karvasmantelin maku todella voimakas. Nämä ovat ilmeisesti jotain tyypillisesti italialaista. Purkki on kuitenkin komea ja aika isokin, mahtuisi vaikka kilo sokeria tms.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti