torstai 13. joulukuuta 2012

Joulukuljailua

Menossa on se aika vuodesta, jolloin ihminen (minä) keksii mitä tahansa muuta tekemistä välttääkseen väistämättömän eli jouluvalmistelut. Parhaimmillaan tällainen väistötoiminta on silloin kun sen saa näyttämään virallisilta jouluvalmisteluilta, siis itse asiassa aivan työlistan kärjessä olevalta välttämättömältä tekemiseltä.

Tänä vuonna aloitin vältt... jouluvalmistelut kirjastosta. Käynnistyksen antoi tietenkin jonkun muun idea, eli Kaustisen kirjastoon tehty kirjakuusi. Toinen innostava tekijä oli se, että kirjastoni lattialla odotti hyllyihin asettelua kassikaupalla "uusia" kirjoja. En halua hyllyttää niitä ennen LibraryThingiin tallentamista, mutta halusin ne jouluksi pois jaloista. No, nyt suurin osa niistä on ainakin poissa jaloista, pöydälle siirrettynä, tadaa!


 
Lievää kallistumaa on havaittavissa, mutta se riippuu vähän mistä katsoo, eikä johdu niinkään itse pinon kaltevuudesta kuin valojen ja koristeiden asettelusta.

Valosarjan muokkaamiseksi teemaan sopivaksi väkersin lamppujen ympärille pieniä laatikoita vanhan kirjan sivuista. Ohje löytyy muun muassa lottalingon blogista, kiitos sinne!


Kirjastossa näin myös paperista taiteltuja tähtiä, ja siitä ideasta syntyi latvatähti. Selkeä ohje löytyy mm. annekatan blogista.  

Valojen lisäksi löysin vihdoin kunnon käyttöä jo muutama vuosi sitten hankituille ruskehtaville joulupalloille, jotka eivät meillä oikeasta kuusesta ole löytäneet paikkaansa. Ai niin, ja mainittava on, että kaikki kirjat neljää Otavan kirjaston kirjaa lukuunottamatta ovat Keltaisen kirjaston kirjoja. Vain laatu kelpaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti