perjantai 14. joulukuuta 2012

Egg Nog

Jouluaaton uudehko perinne meillä on Egg Nog. Kaikki muut eivät ehkä ole siihen yhtä varauksettoman ihastuneita, mutta itse tykkään. Tänään aloin tutkimaan netin egg nog -reseptitarjontaa ja yllätyin todella, kun kaikissa ohjeissa sanottiin, että juoma nautitaan kylmänä, mielellään erittäin kylmänä. Itse taas olen sitä mieltä että juoma on kylmänä kamalaa, siis ehdottomasti nautittava lämpimänä. Toisaalta netti on pullollaan reseptejä tuolla nimellä, mutta variaatioita on loputtomasti. En todella tiedä millainen se aito ja alkuperäinen ohje olisi, en siis lainkaan väitä olevani asiantuntija tässä lajissa. Tässä on kuitenkin minun käyttämäni ja hyväksi havaitsemani ohje:


Egg Nog

1 muna
1/2 dl sokeria
3 dl maitoa
1/2 dl viskiä
1 dl kuohukermaa
1/2 dl rommia
2 tl vaniljasokeria
ripaus muskottia

Vaahdota muna ja sokeri kattilassa, lisää maito ja viski. Liikuta koko ajan vispilällä ja kuumenna seos (älä keitä!). Ota kattila liedeltä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta rommilla ja vaniljasokerilla. 

Kaada maitovaahtoa mukiin, lisää päälle kermavaahtoseos ja ripaus muskottia. Nauti lämpimänä!

Koska netin melkein kaikki reseptit ovat kylmänä tarjoiltavaan juomaan, on kai annettava periksi ja kokeiltava sellaistakin. Tämä "Indulgend Eggnog" eli "Hemmotteleva munatoti" vaikuttaa suht' helppotekoiselta eikä sitä tarvitse jäähdytellä paria tuntia kauempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti