tiistai 14. heinäkuuta 2009

Tsjaa...

Torben Munksgaardin kirja Retrograd: kummallinen tarina miehestä joka nuortuu vaikutti esittelyn perusteella todella mielenkiintoiselta, "... kevyenkarkea kiepautus tarkkanäköisen huumorin ystäville."

Päähenkilönä on viisikymppinen tavallinen mies, joka ikääntymisen sijasta huomaakin alkaneensa nuortua. Ajattelin, että onpa mielenkiintoista lukea miehen viisikymppiskriisistä, mahtaako olla samanlaista kuin naisilla (siitä tiedän kaiken).

Noh... oma kriisini on kyllä mukavampi kuin tässä kuvattu. Huumoria tässä oli hyvin pieninä pisaroina satunnaisesti - en ehkä ollut tarpeeksi tarkkanäköinen. Eikä tässä mistään nuortumisesta ollut kysymys, tälle on olemassa vanha nimitys, joka kertoo kaiken: viidenkympin villitys. Ehkä tässä tosin laajemmassa mittakaavassa kuin normaalisti. Pukeutumistyylin ja kampauksen muutokset sekä kapakkakierrokset koettiin, mutta sen lisäksi vielä muutakin. Mutta tekikö muutos onnelliseksi? Se ei ainakaan minulle selvinnyt. Ehkäpä -75 syntynyt kirjoittaja on liian nuori ymmärtääkseen, miltä viisikymppisestä tuntuu.

P.S. marraskuussa 2012 tämä kirja sattui silmään kirjaston poistohyllyssä. Ei syyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti