tiistai 2. toukokuuta 2017

Vappuviihdettä

R. J. Palacio: Ihme
Sylvain Neuvel: Uinuvat jättiläiset

Noora-tyttären suosittelema Ihme olisi jokaisen hyvä lukea. Se kertoo vakavasti epämuodostuneesta pojasta, joka muutaman vuoden kotiopetuksen jälkeen siirtyy tavalliseen kouluun. Odotettavissa ovat kaikki mahdolliset loukkaavat sanat ja teot, mutta vähitellen myös ystävällisyys ja ymmärrys lisääntyvät ja lopulta August on kouluyhteisön tärkeä jäsen. Kunpa kaikkialla osattaisiin suhtautua erilaisuuteen yhtä kypsästi.

Uinuvat jättiläiset oli kirjoitettu kokonaan haastattelu- (tai pikemminkin kuulustelu-)muotoon. Tuntemattomaksi jäävä haastattelija kyselee outoihin tapahtumiin osallistuneilta ihmisiltä, mikä heidän näkemyksensä tapahtumiin on. 
Maapallolta on löytynyt osia, jotka yhteen koottuina muodostavat jättimäisen robotin. Sitä ohjaamaan tarvitaan kaksi ihmistä, mutta vain harva pystyy tehtävään. Vähän tarpeettomastikin ihmisten henkilökohtaiset suhteet melkein ohittavat tarinan sci-fi -osuuden tärkeyden. Kirjan mainitaan olevan Themis-kansioiden ensimmäinen kirja, mutta mitenkään kovin malttamattomasti en jää jatko-osaa odottamaan. Kansi on hieno ja oikeastaan syy kirjan valitsemiseen alunperin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti