sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Joululoman luku- ja sukkasatoa


Jodi Picoult: Leaving Time 
Boris Akunin: Somistaja (Erikoistehtäviä)
Boris Akunin: Valtioneuvos 
John Tyerman Williams: Nalle Puh ja filosofit
Antti Tuomainen: Tappaja, toivoakseni 
J. K. Rowling: Harry Potter and the Cursed Child - Parts I & II
Pablo Neruda: Valitut runot 

Kun viettää joululoman kotona enimmäkseen yksin, ehtii paljon. Oli minulla epävirallinen tavoitekin, nimittäin saada luettua vuoden loppuun mennessä 80 kirjaa. Se onnistui ja meni yhdellä ylikin http://kanervanvarpu.blogspot.fi/p/luettuja-kirjoja.html.

Jodi Picoultin kirjan poimin listalta, jossa lueteltiin kirjoja, joissa on yllättävä loppu. Se piti todella paikkansa ja ennen sitä ehti saada paljon tietoa elefanttien käyttäytymisestä, mikä oli oikeasti mielenkiintoista. Ja eroavatko ihmiset niistä paljoakaan?

Boris Akuninilta on onneksi käännetty lisää teoksia, ilmeisesti ainakin yksi on vielä tulossakin. Erikoistehtäviä sisälsi jo aikaisemmin lukemani Patasotilaan sekä tämän Somistajan. Valtioneuvos on aivan uusi suomennos. Kun haluaa jotain aivan erilaista salapoliisiromaanien alalta, kannattaa lukea näitä.

John Tyerman Williamsin analyysi kertoo, kuinka itse asiassa koko länsimainen filosofia onkin vain valmistautumista Nalle Puhiin. Filosofiaahan Nalle Puh onkin, se on kyllä ollutkin selvää, mutta tarvitaan asiantuntija osoittamaan, kuinka paljon sisältyykään näennäisen yksinkertaisiin lauseisiin. Ajatella!

Antti Tuomainen on uusi dekkaristituttavauus. Syynä siihen, että en ole aikaisemmin näitä lukenut, on varmaankin vain se harmillinen kotimaisten dekkarien syrjintä, jota jostain syystä harrastan. Tuomaista on käännetty monille kielille, tämä on hänen esikoisensa ja todellakin hyvä sellainen. 

Rowlingin kahdeksas, näytelmämuotoon kirjoitettu Harry Potter -kirja oli parempi kuin moittivien arvostelujen jälkeen kuvittelin ja totuttelun jälkeen myös näytelmämuodon lukeminen alkoi sujua.

Pablo Nerudan runoja tuli nuoruudessa luettua ja samat suosikit sieltä löytyivät edelleen, vaikka enemmistö ei minua niin puhutellutkaan.

Käsitöissä ovat vuorossa Suomen juhlavuoden kunniaksi neulottavat vauvasukat, jotka on tarkoitus saada jokaisen Suomessa vuonna 2017 syntyvän vauvan jalkoihin.

Onhan tässä jotain muutakin syntynyt, vaikka hitaasti. Kyseessä on tilaustyö Dropsin ohjeella. Koska tilaaja ei ole vielä tullut noutamaan omaansa, jouduin pyytämään keittiön tuolia mallinukeksi. Lisättäköön sitten kuvia, mikäli pusero on tilaajalle sopiva. Minä kyllä tykkään, on vielä kauniimpi kuin kuvissa.

Löysihän se paita viimein omistajansakin, ja mukavan soppeli siitä tulikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti