maanantai 26. syyskuuta 2016

Nautinnollista luettavaa

Virpi Hämeen-Anttila: Käärmeitten kesä : Karl Axel Björkin uusia tutkimuksia 
Virpi Hämeen-Anttila: Kuka kuolleista palaa : Karl Axel Björkin tutkimuksia, osa kolme 

Näissä Hämeen-Anttilan kirjoissa on kyllä kaikki aika lailla kohdallaan. Vaikka aiheena on rikosten tutkinta, on pääpaino kuitenkin paljon enemmän 20-luvun elämän kuvauksessa Helsingissä. Tietysti saisi vielä enemmän irti, jos tuntisi paikkoja joissa liikutaan, mutta näin asiaan vihkiytymättömällekin kaupingin historia tuntuu näiden kirjojen välityksellä läheiseltä. 

Ajanmukaisesta kielestä nauttii myös, samoin kuin kirjailijan taidosta kirjoittaa kaikki oleellinen eikä mitään muuta, joka sana on paikallaan ja sillä on tarkoitus kokonaisuuden kannalta. Ulkoasu sopii hienosti sisältöön ja silkkinauhat kirjanmerkkeinä ovat ihanat!

Kirjojen lopussa on lyhyitä selostuksia kulloisenkin aiheen taustalla oleviin todellisiin tapahtumiin historiassa, tarkka henkilöluettelo ja kirjassa esiintyvien katujen ym. paikkojen nimet Helsingissä silloin ja nyt. Näin huolellista ja täsmällistä kirjoittamista on ilo nähdä - kyseessä ei todellakaan ole mikään kevyt kirjallisuus, jollaiseksi dekkarit helposti luokitellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti