sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Linen Stich -kaulahuivi

Internetin ihmeellisestä maailmasta tulvii kaiken muun ohella myös valtavasti uusia ideoita käsitöihin, jopa aivan ylitarjonnaksi asti. Kirjanmerkkejä kerääntyy useisiin laitteisiin ja sovelluksiin niin tiuhaan, että varma voi olla vain yhdestä asiasta: tarvittaessa oikean ohjeen löytyminen on hyvin epätodennäköistä.

Tämä Linen Stich -neule oli kuitenkin sen verran mielenkiintoisen näköinen, että piti ottaa kokeiluun saman tien. Mallissa viehätti sen kangasmaisuus, on kuin työ olisi tehty kangaspuissa kutomalla.
Kyse on kuitenkin neuleesta. Myös se viehätti, että neuleen molemmat puolet ovat edustuskelpoiset, niinpä kokeilun kohteeksi päätyi kaulaliina ja langoiksi 7 veljestä.
Huivin pinnasta tuli hieman huopamainen ja se on todella lämmin. Mallikuvion vuoksi se on lähes kolminkertainen, yhden väriraidan muodostuminen vaatii oikeastaan kolme kerrosta neuletta, siksi työ myös eteni hyvin hitaasti. 

Ohje on peräisin täältä, suomensin sen tähän toivottavasti oikein.

Työhön luodaan parillinen määrä silmukoita.  
1. rivi: *1 o, nosta silmukka neulomatta nurin, lanka jää eteen*. Toista ** loppuun, käännä.
2. rivi: *1 n, nosta silmukka neulomatta nurin, lanka jää taakse*. Toista ** loppuun, käännä.

Luo silmukat värillä A, neulo seuraavaksi * 2. rivi värillä B. Sen jälkeen 1. rivi värillä C, 2. rivi värillä A, 1. rivi värillä B, 2. rivi värillä C, 1. rivi värillä A *, jne.
Saaja tuntui olevan huiviinsa tyytyväinen <3
Pituutta huiville tuli reilu 170 cm, silmukoita on 60.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti