sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Loppuvuonna 2015 tallennettuja hetkiä

2.12.2015 
Pähkäilin, mitähän näistä töistä tekisi. Kesken olivat virkattu joulupallo, Vuosisadan matkustaja, raitatunika ja sukat Arnen ja Carloksen langasta.
 
6.12.2015
Itsenäisyyspäivänä nautimme perinteisen poronkäristysaterian, tyttäret, vävy ja ystävä. Haudalle en itse lähtenyt, mutta Niina ja Teemu kävivät kotimatkalla viemässä kynttilän äidin haudalle.
7.12.2015
Sasha edustavana kuin valtaistuimella, selkänojanaan pari pinoa sijoitusta odottavia kirjoja.
9.12.2015
Ensimmäinen valopallo on valmiina. Valot tosin tästä puuttuvat, en onnistunut ottamaan kunnon kuvaa niiden kanssa.
16.12.2015
Kotona alkoi olla vähän joulupukin pajan tuntua (tämän pahemmaksi se ei koskaan tullutkaan), kun aloin kovettaa virkattuja palloja lahjoiksi.
18.12.2015
Aika paketoida lahjat. Sasha istui seuraksi. Itselle paketoitu kirja kuuluu jouluni perinteisiin.
20.12.2015
Raitamekko etenee, silmukkamerkit muistuttavat lisäyskerroista.
21.12.2015
Työkaverin tyttären Elsa-nukke oli kadottanut kenkänsä ja se oli paha juttu nuken hoitajalle. Äitinsä tiesi minut käsityöihmiseksi ja pyysi apua. Niinpä otin lähtökohdaksi jäljellejääneen kengän ja nyssykän vanhaa Cottonellaa värin perusteella ja suunnitelma oli siinä.
Kiinnipitoon löytyi pari helmiäisnappia.
Koska on talvi, näyttivät pelkät kengät vilpoisilta, siksi tein vielä sukatkin. Koska kyseessä on Frozen'in Elsa, pieni kimallus langassa sopi hyvin.
Mallina on oma rakas, vanha nukkeni, jolla jostain kumman syystä ei taida olla nimeä.
Seuraavana päivänä Maria toi Elsan töihin sovitusta varten, ja hyvinhän ne sopivat.
Tuo kuva minusta näytti jotenkin kovin tutulta (no, ei sinänsä outoa...) mutta syy selvisi, kun muistin erään toisen, muutama vuosi aiemmin otetun kuvan: tytöissä on jotain samaa.
24.-25.12.2015
Kahdesta lahjaksi menneestä valopallosta onnistuivat saajat ottamaan kauniit kuvat.


28.12.2015
Arnen ja Carloksen Regialle suunnittelemasta sukkalangasta valmistui ensimmäinen pari, tämä menee Nooralle. Toisin kuin kuvassa näyttää, sukat ovat jokseenkin samankokoiset. Kokeilin ensimmäistä kertaa kiilakantapäätä, ihan mukava tehdä vaikka ei sitten olekaan vahvistettu.

30.12.2015
Luontokuvaus kännykkäkameralla ei ehkä tuota kovin elämyksellisiä kuvia, mutta sitäkin parempaa on kulkea metsässä yhdessä hyvän ystävän kanssa. Purot harvoin innostuvat kasvamaan vuodenvaihteessa, mutta joulun aikaiset sateet olivat sen nyt saaneet aikaan.
1.1.2016
Vuosi alkoi - tietenkin - langan kerimisellä. Tasan yksi vyyhti Aade Lõng Artistic Rainbow -lankaa kului Still Light tunikan vartalo-osaan, nyt ovat vuorossa hihat.
Uuden vuoden kunniaksi sytytin myös uudet kynttilät luomaan tunnelmaa.
3.1.2015
Nooran kanssa kävimme katsomassa Sherlockin erikoisjakson Kino KTK:lla. Sehän tulee kyllä TV:stäkin pikapuoliin, mutta iso kangas on aina iso kangas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti