sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Nonfiction

Linus Jonkman: Introvertit : työpaikan hiljainen vallankumous
Donna Leon & Roberta Pianaro: Makupaloja Venetsiasta Guido Brunettin tapaan
 
Tein Linus Jonkmanin Introvertit-kirjassa olleen testin, jolla testattiin, olenko intro- vai ekstrovertti. Sain +15 pistettä, joka sijoittui +6- +41 pisteen 'pääosin introvertti' -ryhmään, eli olen kyllä introvertti, mutta en ehkä niin paljon kuin tunnen olevani, kun vertaan itseäni heidän tyypillisiin ominaisuuksiinsa. Minähän viihdyn oikein hyvin yksin ja uuvun seuranpitoa vaativissa tilanteissa, vaikka ne ovatkin minusta mukavia, toisaalta olen höpottäjä joka pystyy kyllä puhumaan kenen kanssa tahansa. 
Aivan täysin tunnistin itseni Jonkmanin kertoessa omasta luonteenpiirteestään: hänen on elokuvia katsoessaan aivan pakko saada tietää, missä on aikaisemmin nähnyt tuon ja tuon tutun näköisen näyttelijän. Katsomista ei voi jatkaa, ennen kuin asia on selvinnyt. Näin on, onneksi iPad tekee tarkistamisen nykyään nopeaksi! 

Ruoalla on Donna Leonin Guido Brunetti -kirjoissa tärkeä osuus, lounaat ja päivälliset kuvataan tarkasti alku-, pää- ja jälkiruokineen. Niinpä häneltä oli pyydetty tällaista kirjaa ja ystävänsä Roberta Pianaron laatimat kymmenet reseptit ovat nyt kaikkien kokeiltavissa. Leon täydentää niitä otteilla kirjoistaan sekä uusilla tarinoilla, jotka liittyvät venetsialaisten tapaan tehdä ja nauttia ruoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti