sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Viimeinen joululahja, vuoden 2014 jämälangat ja 2015 ensimmäinen työ

Jouluhan se aina yllättää ihmiset, niin kuin talvikin nykyään. Nytkin olin ajatellut tekeväni mm. lumitähtiä, lisää joulupalloja ja ainakin lahjat valmiiksi, mutta sinnikkään selkäkivun takia toisin kävi. Tähdet ja pallot tehdään ensi jouluksi, tämä Nooralle tehty joululahja sentään valmistui jo toisena arkena joulun jälkeen.

 

Malli on Novitan syksy 2014 -lehdestä, lanka Novita Usva, väri 898. Kuvio osoittautui niin mahdottomaksi oppia, että silmät piti pitää kiinni 24 krs:n mallikuviossa oikeastaan koko ajan ihan viimeiseen asti, mikä myös hidasti tekemistä. Iso kuva on valitettavan sumea, mutta pienessä on aika lailla oikeat värit (ainakin tällä näytöllä). Ohjeessa hihat olivat suorat, samoin kappaleet lukuunottamatta etukappaleen kädentiesisennystä, mutta tein kappaleet suorina, pääntielle eteen pienen syvennyksen ja hihat tein leventäen. "Kaavoitus" oli kerrankin onnistunut, pusero oli oikein sopiva.


Tässä on sitten kuluneen vuoden aikana  kertyneet jämät - ei niitä paljon jää! Täältä voi pikaisesti vilkaista, mistä ne ovat syntyneet.

Näin aikoja sitten jossain FB-ryhmässä puikko- eli varrasvirkkauksella tehdyn huivin juuri tästä samasta Puro Batikista ja ihastuin. Lankaa sattui ainakin silloin vielä saamaan ja käytin tähän kaksi kerää, joka oli juuri sopiva määrä, huivi menee kahdesti kaulan ympäri. Värinumero on 856.
Tekniikka ei ollut mitenkään erityisen mieluinen, virkkaamalla nostetaan lenkkejä viivottimen tms. päälle ja seuraavalla kerroksella otetaan viisi yhteen ja virkataan niihin kiertäen viisi kiinteää silmukka, näitä kahta kerrosta toistetaan. Mutta lanka on kaunista ja kyllä kuviokin, tälle huiville tulee varmaan käyttöä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti