sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Vanha liinamalli ja jotain luettuakin


Selatessani vanhoja käsityökerholehtiä löytyi tämä kaunis liinan malli. Virkkasin sen ystävän vanhalle, tummalle pöydälle. Ohje oli lehdessä 6/1983. Tärkätessä muotoilin liinan vähän hassusti, nirkkokaaret eivät muodostuneet kaariksi niin kuin mallissa oli, mutta en alkanut kastella uudelleen.

Rinnekangas, Pieraccini: Esa Riippa - Grafiikkaa
Patrick O'Brian: Kuninkaan mies
Williams, Teasdale, Segal & Kabat-Zinn: Mielekkäästi irti masennuksesta
Margery Allingham: Kuolema kulkee sumussa

En ole tänä kesänä päässyt aloittamaan lukemista oikein kunnolla, nuo käsityöt vievät nykyään kaiken ajan. Jotain sentään olen selaillutkin.

Esa Riipan töistä kootun kirjan lainasin käytyäni Riipan näyttelyssä Vetelissä. Hänen työnsä puhuttelevat yhä voimakkaammin, varsinkin näyttelyssä. Kirjassa ne ovat kuitenkin vain kirjan kuvia, vaikka kauniita nekin.

Noora toi minulle kirjan Kuninkaan mies siitä tehdyn elokuvan vuoksi. Master and Commander on komea elokuva, jossa on komea musiikki. Kirja oli hämmentävän yksityiskohtainen kuvaus 1800-luvun laivoista ja merenkulusta, se onkin ensimmäinen osa 20-osaisesta merihistoriallisesta seikkailusarjasta. Vaikka pitkiä pätkiä laivan toimintoja ja osia selittävistä kuvauksista jäivät ymmärtämättä, kirja oli kuitenkin myös seikkailukertomus ja sellaisena kohtuullisen mielenkiintoinen luettava.

Kabat-Zinnin ja kumppaneiden Mielekkäästi irti masennuksesta jatkaa perehdyttämistä mindfulnessiin.

Kesä ilman dekkaria on kuin kesä ilman dekkaria, joten pitihän sitä hyllystä yksi SaPo napata lukuun. 1952 kirjoitettu perinteinen Margery Allinghamin salapoliisiromaani sijoittuu sumuiseen Lontooseen, jossa poliisit ovat viisaita, rosvot kurjia ja naiset herkkiä ja kauniita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti