sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Muutos suunnitelmaan

Aloitin viime kesänä ikuisuusprojektina kalalangasta virkkaamaan kappaa olohuoneeseen. Tarkoitus oli yhden pitkän sijaan tehdä neljä lyhyempää, jotta niillä olisi käyttöä muuallakin. Valmiina oli yksi kokonainen ja n. puolet toisesta, kun löysin mielenkiintoisemman mallin olohuoneeseen. Niinpä yhdistin palat ja lisäsin yläreunaan n. viiden sentin kaitaleen, jossa kuja tangolle. Näin sain kirjastoon uuden kapan kovin niukan perhoskapan tilalle, jota olen siellä käyttänyt.
Yhdistettyäni palat tuntui verho valtavan leveältä, mutta halusin silti kokeilla sitä tähän ikkunaan. Yllättäen se olikin aivan sopiva, rypytystä ei tullut liikaa. Näyttää vähän epätasaiselta näissä kuvissa, vaikka pitäisi olla tasalevyinen.
En tullut nyt mitanneeksi verhon tai ikkunan leveyttä, mutta suhde on tässä niin oikea, että olohuoneen verhossa on käytettävä samaa. Kaikki muut kapat minulla ovatkin turhan niukkia mitoiltaan.
Malli tähän on alunperin netistä löytyneestä kuvasta, kiitos sinne! Lisäsin heti yläreunaan yhden reikäkerroksen ja 10 p, verkkoakin taisin tehdä enemmän kuin kuvassa oli. Nyt lisäsin vielä uuden reikäkerroksen, 4 p, tankokujan ja 10 p. Kiinnitin uuden kaitaleen siis virkatessa tuolla reikäkerroksella verhoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti