lauantai 3. toukokuuta 2014

1,5 x villatakki

Kun sain raitapaidan valmiiksi, kumpaakin väriä Kunstgarnia jäi vielä yli kerä. Halusin sitten kokeilla, sopivatko nämä värit yhtä mukavasti yhteen valkoisen kuin mustankin kanssa. Minulla sattui olemaan muutama kerä luonnonvalkoista Novitan Pikkusiskoa, ja kun Dropsin uutuusmalleista sattui silmiin tuo kaunis malli vasemmalla, syntyi tällainen yhtälö:


Otin siis Dropsilta kuvion ja raitapaidan mallista raglanin ohjeen. Idea on sama kuin raitapaidassa, kumpikin puoli on tehty valkoisen kanssa omalla värillä Kunstgarnia.


Takki on kokonaan ainaoikeinneuletta, ja puolitoistakertainen siksi, että en tajunnut, että samalla kerrosmäärällä ainaoikeaa syntyy aika paljonkin vähemmän senttejä kuin sileää neulottaessa. Niinpä ensimmäisessä versiossa raglan jäi liian lyhyeksi eikä jakku istunut kunnolla. Käytössä kainalot olisivat hyvin nopeasti hiertyneet huonoksi, koska Kunstgarn on niin pehmeä lanka.


Niinpä sitten parin päivän harkinnan ja hampaidenkiristelyn jälkeen päädyin purkamaan kaikki kappaleet kainaloihin asti tehdäkseni uudet kavennukset. Niitä on saman verran, mutta nyt joka 3. eikä joka 2. kerros. Seuraavassa kuvassa näkyy ero valmiissa siinä vaiheessa kun vasta hihojen kavennukset on tehty uusiksi.


Ja tässä versio 2, takin malli on paljon "luonnollisempi" näin:


Langanmenekki: 230 g Hjerte Kunstgarn, värit 05 ja 17 sekä 270 g Novitan luonnonvalkoista Pikkusiskoa. Lisäksi 9 nappia kirpparilta.


Siinä tuumaustauolla en ihan pelkästään kiristellyt hampaita, vaan tein muutaman palan seuraavaa työtä. Kuvassa ehkä neljäsosa torkkupeittoon tarvittavasta määrästä

2 kommenttia:

 1. mielenkiinnolla ootan mallia tuohon peittoon.Saisko sen?Terv.astan emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, toivottavasti löydät vastauksen täältä! Löysin ohjeen netistä osoitteesta http://solgrim.blogspot.de/2013/06/isometric-pattern.html
   Helppo tehdä! Myös Ravelrysta löytyy kiinteillä silmukoilla tehtynä nimellä Vasarely: http://www.ravelry.com/patterns/library/vasarely-blanket.

   Poista