tiistai 19. marraskuuta 2013

Kaukana mukavuusalueelta

Jo viime kerralla joogatunnilla olisi ollut tarpeen 'bolster' eli tukityyny. Kokeilin käyttää makuupussia suojapusseineen, mutta se oli liian paksu, lyhyt ja kova. Siispä penkomaan vuosien varrella kertyneitä varastoja ja hommiin! Kaikki 'ainesosat' löytyivät kotoa, joten säästin ainakin 57 € joka oli eräässä nettikaupassa tällaisen tyynyn hinta. (Lainasin ko. sivulta mitat tyynylle, kiitosta vaan. Halkaisija on 23 cm ja pituus 62 cm.) Pari tuntia hommaan meni, joten ihan kelpo tuntipalkan siitä sai. Vähän muhkuraiseltahan se näyttää, mutta on luultavasti aika passeli käyttötarkoitukseensa.
Minulla olisi jopa ollut sininen vetoketju, mutta se oli sellainen hieno piilovetoketju, täytyy antaa se joskus jollekin joka vaatteita ompelee. Tämä punainen on sopiva piristys. Käytin myös punaista alulankaa, kun sininen loppui ja puolalla oli sopivasti punaista valmiina, heh. Yksityiskohtiin täytyy kiinnittää huomiota! Tyynyssä on myös kantokahva.
Yritin ensin huonolla menestyksellä käyttää täytteenä paria vanhaa tyynyä rullattuna. Sitten palasin alkuperäiseen suunnitelmaan ja tungin pussiin yhden 70x70 cm tyynyn täytteet. Toinen sellainen odottaa vielä varastossa tarpeettomana, jos tämä määrä ei riitä.
Enpä olisi arvannut, että tuonne tunnisteisiin tulisi lisättäväksi "Ompelu", mutta siellä se nyt on. On kyllä kummallista että kärsivällisyyteni riittää miljoonien silmukoiden tekoon, mutta valmiiden kangaskappaleiden yhteenliittämiseen mielellään ei. En vain jaksa mitata kappaleita tarkasti. Tässä työssä jouduin vähän pähkäilemään työjärjestystä, etten ompelisi itseäni 'pussiin', mutta järjestyksessä vetoketju - vetoketjupää - sivusauma - kahva+toinen pää se onnistui.

Tämäkin kangas vilisee silmissäni, sellaista ilmiötä on nyt ollut enemmänkin. Liekö siinä syy, mutta kesken viimeisen siksaksauman alkoi siksakkia näkyä myös silmissä. Sain viestitettyä Nooralle etten pääse hakemaan häntä töistä, sitten tabletti ja tunniksi pimeään nukkumaan. Vielä on jäljellä migreenin jälkikipu, mutta se menettelee. Ajattelin, että jos vilinä haittaa käytössäkin, sitten virkkaan tai neulon tämän päälle vielä uuden pussin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti