tiistai 29. lokakuuta 2013

Pikalukua

Kari Hotakainen: Luonnon laki

No niin, keskiviikkoon päästiin ja molemmat kirjat ovat luettuina. Pino pöydällä tosin ei ole pienentynyt, sillä eilen erehdyin kirjastossa vähän katselemaan ympärilleni ja mukaan tarttuivat Vettä elefanteille ja Donna Leonin uusin, Turvasatama. Mutta kirja illassa onnistuu näköjään aivan hyvin, jopa vähän toista kuten eilen illalla.

Hotakaisen tyyli on niin omanlaisensa, ettei siitä edes osaa sanoa mitään, mietin sitä useampaan kertaan lukemisen edistyessä. Samalla hauskaa ja asiallista, huvittavaa mutta samalla niin totta, että kylmää. 

Pauliina Rauhala: Taivaslaulu

Rauhalan Taivaslaulu on ollut näillä lakeuksilla syksyn hitti. Selvähän se, kun tässä tapauksessa "lähdeyleisö" on maantieteellisesti keskittynyt tänne ja tästä pohjoiseen. Minusta kirja on nimenomaan rakkaustarina. Päähenkilöpariskunnan rakkaus jatkuu yhtä kauniina kuin oli alkanutkin, vaikka elämästä tuli muuta kuin haaveiltiin. Mitään kovin järisyttävää paljastusta tästä uskonnosta ja sen harjoittamisesta ei tullutkaan, eikä varmaan ollut tarkoituskaan, tämä on yhden perheen selviytymistarina, ja hyvä sellaisenaan. Lopussa oleva mielikuvitustarina tuntuu jotenkin päälleliimatulta ja oudolta, vaikka sisältääkin tavallaan koko tarinan, vain kuvitteellisemmassa muodossa. Nukketarinat olivat mielestäni myös turhia, ainakaan minulle ne eivät avanneet mitään uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti