lauantai 28. syyskuuta 2013

Voiko joulu jo tulla?

Tässä liina on virkattua reunusta vailla valmis, ja lankaa on huolestuttavan vähän jäljellä. Lopulta 400 grammasta Novitan Kotiväkeä jäi 2 grammaa jämälankaa! Viimeinen kerä hupeni viimeiseen n. kuuteen senttiin, joten ympärysmittaa liinassa riittää, kun halkaisijakin on 136 cm.
Tässä on sitten jo reunuskin valmis, liina on vielä silittämättä. Kuvassa on myös 100 cm pyöröpuikko, jota käytin loppuun asti, se on keskimmäisen tähtikuvion ympärillä. Ei ihme että loppuvaiheessa silmukoilla oli vähän ahdasta, muistaakseni silmukkaluku lopussa oli 912. Hankin tätä varten tuon Addin pyöröpuikon, ja se oli kyllä oikein hyvä, mutta ehkä tällaiseen kovaan, liukkaaseen puuvillalankaan hieman liiankin liukas.
Pienempikin liina tälle pöydälle olisi riittänyt, mutta hyvä näinkin, komiahan se on. Kuva vain on omituisen sumea ja rakeinen, liian vähän valoa vissiin.
(Kaikki kuvat tässä blogissa aukeavat klikkaamalla suuremmiksi - ainakin pitäisi.)

8 kommenttia:

 1. Ei tarvitse joulua tämä liina! Kannattaa pitää esillä vuoden ympäri, kun on olet noin ison työn tehnyt :-)
  Sinulle on blogihaaste osoitteessa
  http://silmukoita.blogspot.fi/2013/09/blogihaaste.html
  t. Nanna

  VastaaPoista
 2. Varpu,olet taitava,mutta eihän se omena kauas putoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kyllikki! Olen aina ollut valtavan ylpeä siitä kädentaidon perinnöstä jonka olen saanut sekä äidiltä että isältä, mielestäni mitään arvokkaampaa ei voi saada. Meillä kaikki sisarukset osaa tehdä ja tekee jotain, myös seuraava polvi tulee perässä ja jo siitäkin seuraava!

   Poista
  2. Pitäis varmaan alkaa ryhdistäytyä, jos tässä vaikka vielä ehtisi oppia. Olisi mukava nähdä saavansa itsekin aikaiseksi muutakin kuin esseitä, ne kun eivät mitään kouriintuvia tuotoksia oikein ole. <3

   Poista
  3. Aikansa kutakin, kyllä se sinullekin vielä tämä käsityöinnostus iskee ajan myötä ;-)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista