sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Basaarituliaisia

Kävin eilen pitkästä aikaa kävelemässä läpi naapurin Basaari-kirppiksen, ja mukaan tuli yhteensä 9 esinettä, yhteishinnaltaan huikeat 6,70 €. Tässä niistä kallein, neljän euron kynttilälyhty, joka samalla sai kunnian aloittaa uuden kynttiläkauden. Samaan aiheeseen liittyivät myös nämä messinkiset kynttilänjalat, á 0,50 €. Muut hankinnat olivat neljä peltipurkkia (1,50 €) sekä parit ohuet helmet (0,20 €).

Se ei siis ollut kovin kallis kierros, mutta tässä koneen ääressä istuessa saattaa tulla toisenkinlaisia tärppejä... Olen pitkään haaveillut olohuoneen päätyyn talonpoikaispöytää. Nyt siinä on sinänsä kaunis 50-luvun (?) pieni lakattu ruokapöytä (näkyy tässä vähän). Olen tehnyt ajoittain tori/ huutonet/ regionline -kierroksia ilman mainittavia tuloksia, mutta eilen löytyi tämä kaunotar. Pöytä on vielä Vimpelissä mutta jo tänään iltapäivällä kotona Kaustisella! Pöytä on entisöity, leveys 99 ja syvyys 59 cm, laatikot ovat oikeat - joskus näissä on valelaatikot. Hinnastakin sain muutaman kympin tingittyä, äiti olisi tyytyväinen ;-) Seuraava kuva tulee sitten kun tämä on omalla paikallaan.

Eilen jotain aivan muuta etsiessäni tuli avanneeksi khh:n yläkaapin ylähyllyllä olleen muovipussin, josta löytyi tämä neule. Olen tehnyt sen v. 1980 syntyneelle kummipoika Ville-Pekalle. Tytöt ovat kai sitten perineet sen käyttöönsä ja olen onneksi säästänyt. Lanka on ikuista Cottonellaa, joten se kestänee reippaasti vielä pari sukupolvea. Helinä tulee tänään käymään ja saa tästä lahjan 15. päivä 3 vuotta täyttävälle Ville-Pekan Lari-pojalle, toivottavasti vielä sopii. Harmittaa kun on unohtunut tuonne kaappiin, Helinä on vissiin etsinyt tätä Ullavasta moneen kertaan. 
21.7.2014 käydessäni läpi vanhoja käsityölehtiä, löytyi tämän ohje lehdestä SKK 5/1983.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti