torstai 15. elokuuta 2013

Tiskirättejä ja koukkuja

En enää muista, mistä tämä tiskirätti-innostus taas tulikaan, mutta tässä niitä nyt on vähäksi aikaa. Minulla on ollut itsellä käytössä vain yksi, nytpä on sitten varaa vaihdella. Paras malli edelleen on tuo neulottu "hyrrä", se on hauska tehdä ja siitä tulee mukavan ohut ja kevyt, virkatut ovat huomattavasti paksumpia. Lanka on kaikissa Novitan Bambu, paitsi turkoosissa virkatussa se loppui kesken ja tein loput Luxus Cottonilla. Näissä pääsin myös kokeilemaan uutta Cloverin virkkuukoukkua, ja kyllåhän se on aivan loistava, paluuta entiseen ei ole!

Kokeilin ottaa kesken olevaan verhokapan virkkaukseen myös uuden Cloverin koukun, mutta kävi ilmi että samannumeroinen 1,50 Imran vanha koukku olikin aika paljon pienempi kuin tämä uusi. Ero näkyy sekä työssä että ihan koukkuja vertaamalla. Kuvassa n. 4 viimeistä kerrosta on tehty uudella koukulla ja toisessa kuvassa uusi koukku on oikealla. Tilasin uuden koukun kokoa 1,25, sen jälki lienee lähelle toivottua. Vanhalla koukulla en kyllä aio enää jatkaa, sillä varsinkin tätä ohutta kalalankaa virkatessa ero koukkujen käyttömukavuudessa oli hämmästyttävä. 

1 kommentti:

  1. Saman asian huomasin minäkin, että nuo cloverit ovat paksumpia.
    Aivan ihana niillä on virkata, pitää vaan opetella muistamaan, että koukku on isompi... Itselläni on niin tiukka käsiala, että 1,5 oli mulle justiinsa tuohon verhon virkkaukseen..
    Tiskirätit on loistava keksintö. Eivät haise ja ovat sen parempia, mitä enemmän niillä pyyhkii ja niitä pesee...
    tuksu

    VastaaPoista