sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Nesser-Nesbø 2-0


Håkan Nesser: Toden ja ilveen verkko
Håkan Nesser: Kaalbringenin kurkunleikkaaja

Olen ilmeisesti nähnyt tuosta ensimmäisestä Nesserin kirjasta tehdyn tv-elokuvan, ja ihmettelen kuinka en ole nähnyt niitä muita, sillä niitä on tehty ainakin yhdeksän kymmenestä Van Veeteren -kirjasta. Kirjat ovat joka tapauksessa loistavia! Minulla oli nyt lainassa vain nämä kaksi, mutta taas yllättäen huomasinkin omistavani yhden Nesserin itsekin, joten 'Münsterin juttu' on seuraavaksi lukuvuorossa.

Mitäpä näistä sanoisi kuin että parasta mahdollista dekkarikirjallisuutta!

Eräs erikoinen piirre näissä Van Veetereen -kirjoissa on se, että tapahtumapaikat ovat keksittyjä. Maardamin kaupunki sijaitsee meren rannalla jossain (Pohjois-)Euroopassa, mutta tarkempaa tietoa siitä ei ole. Nimet viittaavaat Pohjoismaihin ja paljon myös Hollantiin. Tätä arvailua tulee harrastettua aina kun uusi nimi kirjassa tulee eteen. Vaan olihan siellä yksi Joensuukin.

Aloitin myös Jo Nesbøn kirjaa Kukkulan kuningas. Luin 40 sivua ja päätin olla tuhlaamatta enempää aikaani epämiellyttävässä seurassa. Päähenkilö Roger Brown oli ärsyttävä pyrkyri, enkä halunnut jäädä odottamaan millaiseen liemeen hän itsensä hommaa yrittäessään pitää yllä taloudellista kulissiaan. Jos hänelle kävi huonosti, hän luultavasti sai vain ansioidensa mukaan.

Nytpä vähän ärsyttää tämä Bloggerin editointityökalu, kun ei anna millään sijoittaa kuvia halutulla tavalla (täällä vielä onnistui). Siinä mielessä on aina joskus vanhaa Vuodatusta ikävä, mutta paluuta ei liene ole, siellä taitaa olla muuttunut kaikki muu paitsi nimi. (Onnistuin kuitenkin myöhemmin huijaamaan editoria niin, että sain kaksi ylintä kuvaa vastakkaisille reunoille niin että teksti jäi keskelle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti