tiistai 12. maaliskuuta 2013

Matka Roomaan, ensimmäinen päivä 12.3.2013Lähdimme matkaan junalla Kokkolasta yhdeksän maissa. Kun sää junasta katsoen näytti tältä, tuntui ajatus matkasta edes vähän etelämmäksi tosi hyvältä.


 


Junassa orientoitumista aiheeseen iltapäivälehden paavinvaalia koskevien kirjoitusten ja pikakielikurssin avulla. Lunta näkyi seuraavankin kulkuneuvon ikkunoista, mutta jotenkin noin alppien kuorrutuksena nähtynä sekin on siedettävämpää.

Ja tämä oli sitten Finnairin käsitys lounaasta. Tosin tämä oli se parempi versio, paluumatkalla tarjottiin juusto-kinkkusämpylä. Kuvassa vasemmalla oleva keltainen möhkäle arvuutti koostumustaan kauan, ihan varma en ole vieläkään mutta luulen, että se oli jonkinlainen munakas, sisällä ehkä perunaa? Kaikki muu paitsi suolakurkut maistuivat samalta.

Perillä Roomassa olimme illalla seitsemän aikoihn. hotelli Pace Helvezia Via IV Novembre 104:ssä tarjosi ensinäkemältä kutsuvan lepopaikan päivän matkan jälkeen. Uskonto on täällä kaikkialla läsnä, kuten sängyn yläpuolella olevasta kuvasta käy ilmi.  Hotellin portaikossa oli viehättävän vanhanaikainen tunnelma.

Ensimmäisen aterian nautimme melko myöhään ravintola Bibossa osoitteessa Piazza Santi Apostoli, 58, melkein hotellin vieressä. Ruoka oli calzone, taitettu pizza jonka sisällä kinkkua, mozzarellaa ja munaa. Ei mitenkään kovin erikoinen ateria, mutta toki hyvää ja tuli tarpeeseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti