maanantai 25. helmikuuta 2013

Penrose-torkkupeitto

Ihastuin tähän ohjeeseen Ravelry.com'ssa, ostin ohjeen sieltä ja aloitin urakkaa joulun jälkeen. Ensimmäinen kuva on otettu 3. tammikuuta, siinä näkyy ohje ja eka kaitaleen alku.  Toisessa kuvassa 7. tammikuuta on valmiina ohjeen peruskuvion kahdeksasta kiilasta kolme.


10. helmikuuta perusohjeen mukainen ympyrä oli valmis. Halkaisija oli n. 120 cm, halusin peitteestä isomman ja jatkoin tekemällä tähän vielä pari ympärystä kuviota lisää.


Tässä valmis peite.

Jossain vaiheessa ajatuksena oli tehdä tästä tarpeeksi suuri sängynpeitteeksi, mutta niin hyvin kuin se tyyliin sopisikin, makuuhuoneessa peite menisi täysin hukkaan. Koko ei myöskään ole siihen riittävä.


Siinä se nyt on sohvallaan, mutta koristeeksi tämä ei jää, niin lämmin se on ja saa palvella polvenlämmittimenä ja torkkupeitteenä.

Keskikuviosta saisi pyöreän tyynyn, mutta sellaiselle ei juuri ole tarvetta.


Lanka on Kauhavan Kangasaitan ESITO-huopalanka, joka on 100 % villaa ja josta on saatavana paljon kauniita värejä. Puikkoina kokeilin ensimmäistä kertaa neliönmallisia puisia Prymin CUBICS-sukkapuikkoja nro 4. Niillä oli oikein miellyttävä kutoa, niinpä tämän työn valmistettua aloinkin tehdä yli jääneistä langoista pitkiä sukkia samoilla, mutta puoli numeroa pienemmillä puikoilla. Pätkän neulottuani tuntuu kuin jälki olisi tasaisempaa kuin tavallisilla puikoilla neulottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti