sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Matkoilta saa uusia ideoita

Rovaniemellä ollessa puhuimme Laineen talosta Kannuksessa ja muistelin Helli-tädillä siellä olleita lautasia täynnä helmiä ja rintaneuloja, Voiton puusta tekemiä. Aulillakin oli kauniisti helmiä esillä vadeilla (ainakin helmet omatekoisia, kuinkas muuten), joten siitä sain idean vaihtaa vuosia tällä lautasella olleet kivet vähän värikkäämpiin koristeisiin. 

Näistäkin itse asiassa yhdet ovat omatekoiset, puna-sini-ruskeat ylhäällä, kauniinväriset puuhelmet löytyivät Niinan huonetta aikoinaan siivotessa. Auli taas on tehnyt ylhäällä ja alhaalla olevat kauniit huopahelmet.

Ruskeat puiset helmet ovat kirpputorilta, samanväriset korvakorut Aarikan ainakin 20 vuotta vanhat. Valkoiset helmet aitoa kasaria, samoin turkoosit lasihelmet. Valkoisiin helmiin kuuluivat myös korvakorut, ja niitä käytettiin kirkkaanpunaisen mekon kanssa. Luulen, että asuun kuuluneet kengätkin olivat valkoiset. :-)  Keskellä olevat kellanruskeat ja alhaalla oikealla lilat ovat äidiltä. Mustien ja valkoisten taustaa en sen kummemmin muista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti