sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Revontulipusero


Niinhän siinä sitten kävi, että kun tein miehen koon tästä revontulineuleesta numeroa pienemmillä puikoilla, siitä tulikin minulle sopiva. Pekalle se oli aivan liian pieni. Siispä uuden tekoon!

Noh, kovin pahoillanihan en tästä ole, sillä kyllä minä tätä puseroa itselleni olen aikonut jo vuosia. Meillä oli lapsena näitä puseroita, ja minulla muistaakseni juuri sininen.


Malli löytyi Raija Sairasen kirjasta Iki-ihanat käsityöaarteet. Malli on saatavana myös Novitan sivulta. Lanka 7 veljestä.

Värit ovat sikäli ohjeesta poikkeavat, että vaihdoin vihreän ja keltaisen paikkaa osittain, koska keltainen ja valkoinen sattuivat usein yhteen, eikä kuvio silloin erottunut.  7 Veljeksen kauden vihreä on hieman haalea, kirkkaampi olisi sopinut tähän ehkä paremmin.

Risto Rytin Sota-ajan muistelmat 1939-1944 tuo julki Yhdysvaltoihin v. 1945 salakuljetetut Risto Rytin muistelmat. Ne vahvistavat sen käsityksen, joka minulla Rytin toiminnasta tuona aikana jo ennenkin oli ja tuovat hänelle lopulta sen kunnian, joka hänelle Suomen historiassa kuuluu. Risto Ryti on todellinen Suomen sankari. 

Koska Hitler kuitenkin on historiassa vähintäänkin mielenkiintoinen persoona, en malta olla siteeraamatta tähän Rytin heidän tapaamistensa perusteella muodostamaa mielipidettä kyseisestä henkilöstä. "Vaikutelmakseni Hitleristä jäi, että mikäli hänellä ei ole kansallissosialistisen johtajan ja profeetan maskia, jolloin hän paasaa ja pauhaa ja kiihottaa itsensä extaasiin ja raivoon, hän on lämpimästi tunteva, sydämellinen, hyvää tarkoittava, herkkä ihminen."  Tämä oli siis Rytin mielipide!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti