tiistai 14. elokuuta 2012

Kesäkäsitöitä

Tämän kesän molemmat valmistuneet työt sattuvat olevan virkkaustöitä.

Heinäkuun alussa valmistui kalastajalangasta kappa keittiöön. Malli on alunperin Järvilän Railalta saatu, sittemmin äiti teki minulle samalla mallilla verhon. Tämä malli on puoli kuviota korkeampi.

Toista työtä aloitin juuri ennen festivaaleja. Pinkki väri tuli jostain mieleen "pakko saada". Lanka on Kauhavan Kangasaitan  Esiton virkkuulanka. Kuvio on vanhasta Kauneimmat käsityöt -lehdestä verhon kuvio, malli omasta päästä. Muuten olen kokeiluun tyytyväinen, mutta virkkauskäsialani on todella outo (tai harjaantumaton). Mitä tiheämpi kohta, sen leveämpi työ. Niinpä tässä juuri rinnan alla (muka kapeimmassa kohdassa, ent. vyötärö) sattuu olemaan työn tihein ja siis myös levein kohta, joka tekee vähän pussia. Mutta mitäpä pienistä!

Ja tämän ruusukuvan lisäsin pelkästä kuvan lisäämisen ilosta. Tosin kuvien hallinnointi ei vielä oikein toimi toivotulla tavalla. Uutuutena on toivottu usean kuvan haku kerralla; mutta testattuani sitä se toi yhden kuvan kolmesti ja jätti kolme muuta tuomatta. Samoin kuvakirjastosta on hävinnyt mahdollisuus poistaa sieltä kuvia. Pientä säätöä siis vielä kaivataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti