sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Me kirjafriikit

Tässäpä todellinen kirjafriikki (tietenkin myönteisesti ilmaistu). Jacques Bonnet kertoo kirjassaan Kirjaston henget millaista on, kun kotikirjasto koostuu useista kymmenistä tuhansista kappaleista, tarkka luku ei käynyt ilmi. Ainoa paikka kotona jossa hänellä ei ole kirjoja on sängyn päällys, koska Bonnet on kuullut tarinan henkilöstä joka on kuollut kun oma kirjahylly kaatui päälle.

Minun tähän nähden todella vaatimaton hiukan alle 1300 kirjan kirjastoni alkoi tuntuakin tosi pieneltä, vaikka onhan siinäkin ollut eri vaiheissa miettimistä, mihin kirjat parhaiten sijoittuvat. Muutama muuttokin on niiden kanssa tullut suoritettua. Tällä hetkellä kirjoja kotona ei ole minullakaan makuuhuoneessa, myös kodinhoitohuone taitaa olla kirjavapaata aluetta. Muualle niitä sitten riittääkin, esim. vessassa on pieni mutta laadukas kokoelma (erään sukulaisen mukaan paras vessavalikoima mihin hän on tutustunut ;-)

Bonnetin kirja vilisee viittauksia ja lainauksia lähinnä ranskankielisiin teoksiin. Koska en juuri sen kielialueen kirjallisuuteen ole kovin paljoa tutustunut, viittaukset jäävät merkityksettömiksi. Tämä teki lukemista hieman työlääksi, mutta sen korvasivat tarinat lukemattomien isojen kirjastojen omistajien "ongelmista" ja kuinka niistä selvittiin - esim. joku on hankkinut kirjastolle oman asunnon, kun koti on käynyt niille pieneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti