tiistai 25. toukokuuta 2010

Noora saa vetää ristin seinään - eli taas kälvii

Täytyy varmaan alkaa tarkistamaan omaa asennetta näihin tekeleisiin suhtautumisessa. Tämäkin oli (muka) varsinainen murheenkryyni alusta saakka. Liian iso, lanka ei riitä jne. Purkasinkin takakappaleen ja puolet etukappaleesta ja aloitin uudestaan, vaihdoin isommat puikot ja vähensin silmukoita, ajattelin että saan siten langan riittämään paremmin. Säästöä tuli siltä osin ehkä 40 g...

Kaiken kaikkiaan puseroon kului Novita Malibua 940 g, kun ohjeen mukaan sitä olisi pitänyt mennä n. 800 g. Ohje on Novitan Kevät 2006 -lehdestä.

Niin, puserostahan tuli sitten täydellinen, ja siitä saa Noora sen ristin seinään. Aikoi nimittäin tehdä sen sinä päivänä, kun olen kerrankin tyytyväinen johonkin valmiiseen työhön. Vielä tänään nimittäin ennen viimeisten saumojen ompelua löysin puserosta pelkästään moitittavaa.

Suosikkeihin kuuluu myös aivan samasta langasta aikaisemmin tekemäni malli. Siihenkin tosin harkitsen vielä hihojen muokkaamista, tein ne silloin "omasta päästä" noin lyhyet, ja ne voisivat olla vähän pidemmät ja kapeammat.

Niin ja vielä se, että kyllä tämä todellakin on minulle sopiva, vaikka näyttääkin tuossa kuvassa tosi solakalta. Neule on niin painavaa, että se valuu henkarissa tuollaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti