maanantai 5. huhtikuuta 2010

Piti minkä lupasi

C.J. Sansomin kirjan Talvi Madridissa luvattiin tarjoavan täydellisen lukuelämyksen: liikuttavan rakkaustarinan ja tiheätunnelmaisen vakoilutrillerin. Tämän se myös antoi, ja lukukokemus oli hyvä.

Tapahtumat sijoittuvat Madridiin aikana, jolloin Espanjassa oli käynnissä sisällissota (1936-39). Päähenkilöt ovat brittejä, lähetystön väkeä tai muuten Espanjassa asuvia. 


Kirja on sävyltään tumma, olot Espanjassa olivat tuohon aikaan hirveät. Sota on läsnä koko ajan, ja muutamat yksittäiset tapahtumat kertovat sen kauheudesta ja vaikutuksesta kaikkiin ihmisiin. Kirja onkin omistettu "niille tuhansille tasavaltalaisvanhempien lapsille, jotka katosivat Francon Espanjan orpokoteihin".


Kutonutkin olen, eräs lahjapusero on valmiiksi neulottu, vielä pitää kostuttaa ja koota, luovutus on tämän viikon perjantaina. Aloitin sitten sen jälkeen vielä uusia sukkia, mutta yritän nyt vähän vähentää, käsissä tuntuu tuon valmistuneen palmikkoneuleen vääntö. Ja pitkänäperjantainahan ei luonnollisestikaan kudottu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti