sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Välipalagabaldon

Diana Gabaldonin Lordi John ja paholaisen korttipakka tarttui mukaan kirjaston uutuushyllystä. En tykännyt kauheasti aikoinaan ensimmäisestä lukemastani Gabaldonista, Lordin yksityisasia, mutta se oli ennen kuin tutustuin hänen Muukalainen -sarjaansa, josta taas pidin kovasti.

Tämä kirja koostuu kolmesta Lordi John -tarinasta, ei mitään kovin korkealentoista tai huippujännittävää, mutta Gabaldon kirjoittaa taitavasti ja hauskasti. En mielelläni käyttäisi sanaa "viihdekirjallisuus", mutta sitä kai tämä on,  viihtyyhän sitä näitä lukiessa.


Tämän kirjan esipuheessa Gabaldon kertoi muukalaissarjan jatkuvan ja seitsemäs osa An Echo in the Bone on ilmestynytkin jo loppuvuodesta 2009. Suomennosta saataneen odottaa, ainakaan kustantaja Gummeruksen sivulta sitä tietoa ei löytynyt. Ellei suomennosta ole kesään mennessä ilmestynyt, täytynee taas tilata bol.comista hollanninkielinen kappale joka oli jo nyt myynnissä. Niin täytyi tehdä kuutososankin kanssa, kun suomennoksen odotusaika kävi liian pitkäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti