perjantai 3. heinäkuuta 2009

Vakantieklusjes eli lomahommia

Joskus (harvoin) minuunkin iskee valtava into TEHDÄ jotain, niin että saan jotain näkyvää aikaan. Tänä aamuna olin varautunut kylmään päivään, jonka ajattelin käyttää sisällä siivoamiseen. Ajattelin että voisi tehdä ne pääsiäi... siis juhannussiivot vihdoin, viedä matot pois kesäksi jne. - mielellään ennen syksyä siis. Mutta kuinka ollakaan, aurinko paistoi terassille tosi lämpimästi, vaikka varjossa olikin vilpoista pohjoistuulen ansiosta.

Niinpä sitten päätin vihdoin käydä tämän ongelman kimppuun:Talon päädyssä, ensimmäisenä silmissä pihaan tullessa, on pitkään ollut erinäistä sekalaista puutavaraa. Mm. viime joulun joulukuusi, syreenistä leikattuja kuivia oksia, sekä vielä myös muutama paksu metrinen pätkä muinoin hävitetystä vuorimännystä. Lisäksi virttynyt mäntypöydän kansi sekä muuta lautatavaraa.

Poltin tiilisessä pihagrillissä kaikki oksat, jotka sain käsin katkottua, loput sahasin saunapuiksi. Polttelin niitä pikkuhiljaa samalla kun sahasin, ajattelin että ne ehkä haisevat palaessaan niin pahalle, ettei saunaan ole kiva mennä, mutta saunasta tuli tosi hyvä. Ja talon pääty näyttää nyt tältä:Pääsin pitkästä aikaa leikkaamaan sieltä ruohonkin.

Takapihan puolikin siistiytyi aika lailla:Olisin kyllä odottanut että hakattua ja sahattua puuta olisi tullut enemmänkin, mutta kaikki on tuossa etummaisessa rivissä polttopuita, lisäksi se reilu korillinen, jonka jo poltin saunassa.

Bonuksena päivän urakasta sain hyvän mielen lisäksi laatikollisen ihanalta tuoksuvaa tervaspuuta:Toinen hakkuupölkyistä oli haljennut ja pilkoin loputkin. Pölkky taitaa alunperin olla peräisin Rovaniemeltä. Siinä on kyllä sytykettä pitkäksi aikaa. Lupasin päivän synttärisankarillekin siitä jonkun kalikan vietäväksi seuraavalla käynnillä Hymy

Lopputuloksena päivästä on särkevä kroppa mutta ah niin autuas olo saunan jälkeen. Ja väittäisinpä melkein, että tämä oli tähän mennessä kesän kuumin päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti