lauantai 4. heinäkuuta 2009

Ensimmäinen löytö

Eipä tarvinnut montaa "satunnaiskirjaa" lukea, ennen kuin löytyi uusi mielenkiintoinen tuttavuus. Jorma Ranivaaran Asiakas Rydz on mieletön kirja monessakin mielessä. Kirjan päähenkilö tulee (mielestäni on koko ajan) hulluksi, hänen päiväkirjamerkintöjään ja haastattelujaan kirjaa ylös Backman, jonka olemassaolo tosin kirjan loppupuolella asetetaan kyseenalaiseksi - kuten kaikki muukin aikaisemmin kerrottu. Päähenkilö Rydz/Tamminen elää elämäänsä pääasiassa virtuaalisesti, internetin ja kuvankäsittelyn kautta.

Jos en inhoaisi sanaa "hulvaton", voisin käyttää sitä tästä kirjasta. Mieleen tulivat Arto Paasilinnan tyyli, paikoin myös Jari Tervon.

Keskisuomalainen oli päättänyt tämän kirjan arvostelun seuraavasti: "Romaani on vakava kannanotto todelliseen ongelmaan. Yksinäisyys, internet ja kuvankäsittely voi olla paha yhtälö ihmisen mielenterveyden kannalta." Hmm... yksinäisyys ja liika internet saattavat myös minun mielestäni olla henkisesti epäterveellisiä, mutta kuvankäsittely? No, ehkä sekin, jos mennään tämän kirjan mittasuhteisiin.

P.S. Ettei menisi pelkästään lukemiseksi Kieli ulkona, niin tein sitten tänään sen pääsiäis-, juhannus- ja kesäsiivouksen talossa. Aurinko pysyi poissa siihen saakka, kunnes lopetin ja menin terassille vilvoittelemaan. Vilvoittelu oli helppoa, auringon pikavierailusta huolimatta lämpöä oli vain 11 astetta. Seuraavana pilvisenä/sateisena arkipäivänä on sitten ikkunoiden pesun vuoro - ei kaikkea kerralla! Siivousapuna oli perinteisesti AC/DC sekä Aerosmith.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti