maanantai 13. huhtikuuta 2009

Huh huh...

Mitähän tästä nyt sitten fiksusti sanoisi? Ainakin sen, että harvoin (jos koskaan), olen lukenut kirjaa, josta ymmärsin niin vähän.

Kyseessä on Erlend Loen & Petter Amundsenin Shakespearen salaisuus. Amundsen on tutkinut ja Loe kirjoittaa, aiheena Shakespearen kirjoitukset (tai kuka ne nyt sitten kirjoittikaan), ja varsinkin niihin kätkeyvät salaiset koodit. Käytössä ovat kaikki mahdolliset keinot: numerologia, geometria (käsittääkseni), astrologia, maantiede; kielistä tietysti Shakespearen ajan englanti, latina, kreikka. Suurin osa kirjasta on Amundsenin selostusta hänen etenemisestään koodien tulkinnassa. Lukijan saa satunnaisesti jonkin ahaa-elämyksen, mutta se onkin sitten väännetty rautalangasta.

Kirja on kirjoitettu vuonna 2006, joten luulisin, että mikäli sen vihjeiden perusteella sitten lopulta olisi löydetty se suunnaton arvoitus tai aarre, johon kaikki tähtäsi, olisimme siitä varmasti kuulleet. Mutta Amundsen epäilemättä jatkaa tutkimuksiaan, ehkä joskus vielä kuulemme lisää - ellemme sitten että "aprillia!".

Mutta jotain tässä kuitenkin oli, joka sai lukemaan loppuun saakka. Luultavasti kiinnostus kaikenlaisten arvoituksen ratkaisemiseen ja ihailu PA:n järjettömän suuruiselta tuntuvaa tutkimustyötä kohtaan. Aika lailla yhtymäkohtia Da Vinci -koodiin tai jopa Indiana Jonesiin, jotka kyllä kieltämättä oli tarjoiltu hieman viihdyttävämmässä paketissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti