lauantai 28. maaliskuuta 2009

Kreikkalainen juustopaistos

Joskus sitä tulee silti laitettua ruokaakin, lähinnä silloin kun tytöt ovat kotona. Eilen iski vastustamaton halu saada pitkästä aikaa kreikkalaista juustopaistosta, ja tässä tulos ohjeineen.

Pohja: (Itse käytän tosin aina valmiita piirakkapohjia, tällä kertaa Sunnuntain ruisperunataikinaa, joka sopi tähän tosi hyvin)

1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja½ tl leivinjauhetta
100 g kylmää margariinia
1 dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet, paloittele joukkoon rasva, lisää vesi ja sekoita nopeasti. Levitä jauhotetuin käsin piirakkavuokaan, jäähdytä. Pistele ja paista 200° 10 min.


Täyte:

200 g sipulikuutioita2 rkl öljyä
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1 vihreä tai keltainen paprika
3 kiinteää tomaattia
mustapippuria
½ tl yrttisuolaa
½ tl oreganoa
200 g fetajuustoa
persiljasilppua (unohtuu aina ;-)
15 mustaa oliivia
2 dl kevytkermaa
3 munaa


Kuullota sipuli öljyssä, lisää valkosipuli. Kuutioi paprika, lisää se pannulle ja pehmitä hetki. Mausta seos. Levitä ½ kuutioiduista tomaateista paistospohjalle, lisää ½ fetasta ja päälle vihannesseos. Lisää loput tomaatit, feta, persilja ja mustapippuri. Sekoita munat kermaan ja kaada täytteen päälle, pinnalle oliivit.


200° n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti