maanantai 18. maaliskuuta 2002

Milloinkahan nämä on tehty...

Tämä lienee yksi käytetyimmistä neuleistani, väri ja malli ovat mieluisat. Lanka on Nallea, malli ehkä Novita-lehdestä. Valmistumisajaksi arvioisin 2000-luvun alkupuolen. Kuvioneule näyttää kivalta, mutta oli todella vaivalloinen tehdä, mallia ei oppinut millään ulkoa vaan loppuun saakka piti luntata ohjeesta.
1
Tässäkin mallissa natsaa kaikki; malli, Victoria-lanka ja kiva väri. Malli taas Novita- tai Moda-lehdestä, valmistumisaika lähellä ylläolevaa. Harmillista tässä on se, että lankojen joukossa oli yksi 100 g vanumattomaksi käsittelemätöntä, joten keskellä puseroa on vaaksan pituinen pesussa vanunut kohta. Ja molemmilla puolilla, tietty, koska kudoin pyöröneuleena kainaloihin asti. Satoikohan sisällä kun otin tämän kuvan.... piskoja riitti ainakin linssiin saakka.
Ja taas ikuista Cottonellaa. Malli ja väri on mukavat, ja olen käyttänyt puseroa tosi paljon.
Kesäkokeilu Tennesseestä, ja joka kesä olen pitänyt paljon, varmaan ainakin kymmenen vuotta nyt jo. Malli syntyi tehdessä. Kuva on otettu Tallitien asunnon eteinen / työhuoneessa.
Tätä mallia olisi tarkoitus päivittää niin, että hihat olisivat vähän pidemmät/tiukemmat ranteista. Vaikka neule on kuinka paksu, avonaiset hihat tekevät siitä kylmän. Lanka on 7 Veljestä Tweed. Saman sävyisestä Nallesta tein myös miehen paidan, mallikin oli vähän saman tyyppinen "perinneneule". Vuosia myöhemmin lisäsin hihoihin palmikkoresorit, ja puserosta tuli paljon mukavampi käyttää.
Tämä on sitten yksityiskohta eräästä kaikkien aikojen suosikeistani. Mukava tehdä ja kaunis. Saajakin oli oikein tyytyväinen ja on käyttänyt paitaa paljon :-) Lankana Nalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti