sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Jännitystä faktan lomassa


Judy Batalion: Päivien valo - Hitlerin gettojen vastarintanaiset

Koskaan ei voi kokonaan ymmärtää, kuinka paljon ihmiset todella joutuivat kärsimään toisen maailmansodan Euroopassa. Ne, jotka alistuivat kohtaloonsa ja erityisesti myös ne, jotka eivat missään olosuhteissa antaneet periksi. Tällaisita naisista kertoo tämä kirja tavalla, joka saa hiljenemään kunnioituksesta.

Lisa Jewell: Näkymätön tyttö

Uusi tuttavuus minulle oli tämä kirjailija, jonka viides suomennettu psykologinen trilleri Näkymätön tyttö on. Tunnelma oli koko ajan tiheän odottava ja varmaan jokaista henkilöä tuli epäiltyä jossain vaiheessa. Kirjoittaja osaa annostella tietoja sopivan pienissä annoksissa kerrallaan. 

Anna Jansson: Katoavat jäljet 

Tämä olikin sitten jo aivan ahmittavan jännittävä aivan loppuun saakka. Päähenkilöt tulivat tutuksi, huumoria viljeltiin sopivan kuivasti ja loppuratkaisu oli tietenkin aivan yllättävä. Onneksi heti lukemisen loputtua sain kuulla, että tästä Kristoffer Brak -sarjasta on juuri ilmestynyt toinen osa, ja se onkin jo Andersilta varattuna. Janssonin  jo 20-osainen Maria Wern -sarja on tuttu vain TV:stä, jospa nyt seuraisi vain tätä uutta sarjaa.

Édouard Louis: Kuka tappoi isäni 

Nuori ranskalainen kirjailija jatkaa kertomista henkilökohtaisesta elämästään. Vuorossa on kirje vihatulle ja rakastetulle isälle, jonka elämä ei ole ollut helppo. Kirjassa on vahva yhteiskunnallinen sanoma, joka vahvistaa edelleen käsitystä erittäin epätasa-arvoisesta ja luokkiin jakaantuneesta maasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti