lauantai 14. elokuuta 2021

Anna-sarjan viimeiset

L. M. Montgomery: Annan perhe; Sateenkaarinotko; Kotikunnaan Rilla

Anna-sarjan lukeminen sai alkunsa tv:n ihanasta Anna, a lopussa -sarjasta. Siihen sisältyivät sarjan ensimmäisen kirjan, Annan nuoruusvuodet, tapahtumat. Tosin mukaan oli sujuvasti otettu hyvin nykyaikaisia teemoja, joita ei Annan aikana kukaan olisi uskaltanut edes ajatella.

Ihana, lämmin tarina ja mielenkiintoinen kuvaus vuosituhannen vaihteessa kanadalaisessa Prinssi Edvardin saarella. Näitä ihmisiä tulee ikävä.


Tomas Gads: Hymytyttö 
Kaksi ensimmäistä Tomas Gads -kirjaa olivat oikein hyviä. Tämän lukeminen meinasi tyssätä alkuunsa parin todella ärsyttävän epäjohdonmukaisuuden vuoksi. Toinen niistä selvisi paljon myöhemmin, toinen ei koskaan. Näin vähästä se voi olla kiinni! Muutenkin tämä oli jotenkin vaatimaton tarina. 
 
Benedict Wells: Yksinäisyyden jälkeen 
Tämä imaisi mukaansa, ei jännityksen vaan kerronnan upeuden vuoksi. Ei ihme että Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnolla palkittua kirjaa on käännetty jo 37 kielelle ja myyty yli 1,5 miljoonaa kappaletta! Lämpimästi kerrottu perhetarina jättää surullisista tapahtumistaan huolimatta hyvän ja turvallisen olon. 
Pascal Engman: Patriootit 
Tämä piti lukea parissa illassa. Ensin siksi, että minulla lainassa oleva Engmanin toinen kirja on varattu ja täytyy palauttaa pian, mutta myös siksi, että jännitys lisääntyi koko ajan juuri sopivasti annosteltuna ja välillä vähän isommilla yllätyksillä maustettuna. Väkivalta oli turhan paljon esillä, mutta siitähän tässä oli kyse. Kirjasta kävi erinomaisesti esille se tapa, jolla nykyään mustamaalataan ei-toivottuja kansanryhmiä, jotta heidän sortamiselleen saadaan ihmisten mielissä perusteita. Tämä on tapahtunut historiassa ennenkin ja tapahtuu tällä hetkellä kaikkialla maailmassa. Kaikki keinot sen tietoon saattamiseksi on käytettävä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti